Фаршировані гриби. Вишуканий і простий рецепт

Фаршировані гриби є чудовою закускою до будь-якого свята! Вони не тільки виглядають вишукано, але й дуже легко готуються. Для їх створення печериці начиняються зеленню, панірувальними сухарями та двома видами сиру. Ці сирні, фаршировані гриби, незважаючи на свої невеликі розміри, мають неперевершений смак! 

Інгредієнти:

  • 700 г невеликих грибів (печериці)
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • 1/4 cклянки панірувальних сухарів
  • Сіль
  • Чорний свіжозмелений перець
  • 1/4 cклянки свіжотертого пармезану, і ще для посипки грибів
  • 115 г вершкового сиру, розм’якшеного
  • 2 ст. л. свіжонарізаної петрушки, плюс ще для подачі
  • 1 ст. л. свіжонарізаного чебрецю

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть деко пергаментом. Гриби промийте холодною проточною водою кілька хвилин і витріть паперовим рушником насухо, для запобігання надлишку вологи. У грибів видаліть ніжки і дрібно наріжте. Викладіть капелюшки грибів на деко. 
  • У сковороді на середньому вогні розтопіть масло. Додайте нарізані ніжки грибів і тушкуйте, доки не вийде більша частина вологи, 5 хвилин. Додайте часник і готуйте до появи аромату 1 хвилину, потім додайте панірувальні сухарі та дайте трохи підсмажитися 3 хвилини. Приправити сіллю і перцем. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.  
  • У великій мисці змішайте грибну суміш, пармезан (залиште чистину для посипки), вершковий сир, петрушку та чебрець. Приправте сіллю і перцем. Грибні капелюшки наповнити начинкою і посипати ще пармезаном.  
  • Випікайте, поки гриби не стануть м’якими, а верхівка не стане золотистою, 20 хвилин. 
  • Прикрасьте петрушкою для подачі. 

Смачного!

Прокрутка до верху