Фаршировані гриби є чудовою закускою до будь-якого свята! Вони не тільки виглядають вишукано, але й дуже легко готуються. Для їх створення печериці начиняються зеленню, панірувальними сухарями та двома видами сиру. Ці сирні, фаршировані гриби, незважаючи на свої невеликі розміри, мають неперевершений смак!
Інгредієнти:
- 700 г невеликих грибів (печериці)
- 2 ст. л. вершкового масла
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1/4 cклянки панірувальних сухарів
- Сіль
- Чорний свіжозмелений перець
- 1/4 cклянки свіжотертого пармезану, і ще для посипки грибів
- 115 г вершкового сиру, розм’якшеного
- 2 ст. л. свіжонарізаної петрушки, плюс ще для подачі
- 1 ст. л. свіжонарізаного чебрецю
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200°С. Застеліть деко пергаментом. Гриби промийте холодною проточною водою кілька хвилин і витріть паперовим рушником насухо, для запобігання надлишку вологи. У грибів видаліть ніжки і дрібно наріжте. Викладіть капелюшки грибів на деко.
- У сковороді на середньому вогні розтопіть масло. Додайте нарізані ніжки грибів і тушкуйте, доки не вийде більша частина вологи, 5 хвилин. Додайте часник і готуйте до появи аромату 1 хвилину, потім додайте панірувальні сухарі та дайте трохи підсмажитися 3 хвилини. Приправити сіллю і перцем. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.
- У великій мисці змішайте грибну суміш, пармезан (залиште чистину для посипки), вершковий сир, петрушку та чебрець. Приправте сіллю і перцем. Грибні капелюшки наповнити начинкою і посипати ще пармезаном.
- Випікайте, поки гриби не стануть м’якими, а верхівка не стане золотистою, 20 хвилин.
- Прикрасьте петрушкою для подачі.
Смачного!