Легкий зелений салат із зеленню, помідорами, огірком, червоною цибулею, пармезаном, грінками та швидким бальзамічним соусом. Цей простий рецепт салату стане ідеальним гарніром до будь-якої основної страви.
Інгредієнти:
- 180 г нарізаного салату або міксу салату
- 200 г помідорів чері
- 1 гладкий огірок
- 1/4 червоної цибулі
- 1/4 склянки свіжотертого сиру пармезан
Для домашніх грінок:
- пів багета або чіабата
- 3 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки розтопленого масла
- 1 чайна ложка гранульованого часнику
- 1 чайна ложка італійської приправи
- 1/2 чайної ложки солі
- 1/4 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
Для бальзамічного соусу:
- ¼ склянки оливкової олії
- 3 столові ложки бальзамічного оцту
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
- 1 чайна ложка меду
- 1 зубчик часнику
- Сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
- Почнемо з приготування грінок. Розігрійте духовку до 180 °С. Вистеліть велике деко пергаментом і відкладіть.
- Наріжте хліб кубиками розміром 2 см і покладіть у велику миску. Збризніть кубики хліба оливковою олією та розтопленим маслом. Посипте хліб гранульованим часником, італійською приправою, сіллю та чорним перцем. Перемішуйте, поки всі кубики хліба не будуть добре покриті.
- Розкладіть хлібні кубики на підготовлене деко, стежачи за тим, щоб кубики хліба були рівним шаром і не стикалися.
- Випікайте від 12 до 20 хвилин, доки грінки не стануть золотисто-коричневими. Перевірте заздалегідь, щоб переконатися, що ви їх не спалите. Час залежить від товщини вашого хліба та вашої духовки. Вийміть з духовки і дайте повністю охолонути.
- Далі приготуємо соус. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, бальзамічний оцет, діжонську гірчицю, мед, подрібнений часник, сіль і чорний перець.
- І переходимо безпосередньо до збирання салату. У великій мисці змішайте листя салату, помідори порізані навпіл, огірок нарізаний кільцями, тонко нарізану червону цибулю, сир пармезан і грінки. Полийте бальзамічним соусом і добре перемішайте. Подавайте негайно.
Смачного!