Ідеально обсмажений на сковороді лосось, який подається з неймовірним вершково-часниковим соусом із шпинатом! Простий і дуже смачний рецепт.
Інгредієнти:
- 4 філе лосося
- Сіль і свіжомелений чорний перець, за смаком
- 1 ½ столової ложки вершкового масла
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 цибуля шалот середнього розміру, нарізана кубиками
- 2 столові ложки універсального борошна
- ¼ склянки білого сухого вина
- ¾ склянки курячого бульйону
- ¾ склянки змішаних молока і вершків в рівних пропорціях
- 3 склянки бебі шпинату
- 2 столові ложки нарізаного свіжого кропу
- 1 лимон, нарізаний часточками
Приготування:
- Використовуючи паперові рушники, обсушіть обидві сторони філе лосося, приправте сіллю і перцем за смаком.
- Розтопіть масло у великій сковороді на середньому вогні. Додайте філе лосося на сковороду шкірою догори та готуйте до золотисто-коричневого кольору та утворення скоринки приблизно 4-5 хвилин. Переверніть рибу та готуйте ще 4-5 хвилин або до бажаної готовності. Вийміть і тримайте в теплі.
- Зменшіть вогонь до мінімуму; додайте часник і шалот і готуйте, часто помішуючи, до появи аромату, приблизно 2 хвилини.
- Додайте борошно і підсмажте до злегка коричневого кольору, приблизно 1 хвилину.
- Додайте вино, зішкребши підсмажені шматочки з дна сковороди.
- Додайте курячий бульйон і молоко з вершками, готуйте доки трохи не загусне, приблизно 2-3 хвилини, приправити сіллю і перцем за смаком.
- Додайте шпинат, поки він не зів’яне, приблизно 1-2 хвилини. Поверніть лосось на сковороду, посипте кропом.
- Подавайте негайно з дольками лимона.
Смачного!