Неймовірно смачне, супер м’яке гарбузове печиво

Осінній сезон розпочато і можна порадувати себе і близьких смаколиками з дарунків осені, таких як гарбуз. Це печиво неймовірне! Запашне, густе та ніжне, і на додачу покрите вершково-кленовою глазур’ю. Ви не залишитесь байдужими і приготування цієї смакоти може стати вашою осінньою традицією.

Поради перед приготуванням: промокніть гарбузове пюре, щоб позбутися зайвої вологи. Для цього пюре перекладіть на паперовий рушник, не віджимайте, нехай трохи прибере вологи. Це покращить смак і текстуру вашого печива.

Інгредієнти:

  • 340 г свіжого або консервованого гарбузового пюре
  • 375 г  борошна
  • 1 і 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка  соди
  • 1 чайна ложка  солі
  • 1  і 1/2 чайної ложки  меленої кориці
  • 1/4 чайної ложки меленого імбиру
  • 170 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 коричневого цукру
  • 150 г цукру
  • 1  велике яйце кімнатної температури
  • 2 чайні ложки чистого кленового сиропу, молока або апельсинового соку
  • 1 і 1/2 чайної ложки чистого екстракту ванілі

Глазур з кленового вершкового сиру (за бажанням)

  • 85 г вершкового сиру, кімнатної температури
  • 28 г вершкового масла, кімнатної температури
  • 65 г цукрової пудри
  • 30 мл  кленового сиропу
  • щіпка меленої кориці 

Приготування:

Крок 1

У цьому рецепті найкраще використовувати гарбуз, з якої трохи видалили вологу. Промокніть гарбуз паперовими рушниками, щоб позбутися зайвої вологи. Немає необхідності віджимати його повністю насухо. Покладіть його в миску, вистелену паперовим рушником, і дайте змогу паперовому рушнику ввібрати трохи вологи. Після того, як ви позбудетеся вологи, ви матимете трохи менше гарбуза – 315 г. Відкладіть до наступних дій.

Крок 2

Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть деко пергаментним папером. Відкладіть.

Крок 3

Змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, корицю та імбир разом у великій мисці. Відкладіть.

Крок 4

За допомогою міксера збийте розм’якшене вершкове масло та обидва цукру разом на середній швидкості до однорідності, приблизно 2 хвилини. Додайте яйце та перемішайте на високій потужності до однорідності, приблизно 1 хвилину. Додайте кленовий сироп, ваніль і гарбузове пюре і перемішайте на високій потужності, поки не з’єднається. Суміш буде виглядати трохи згорнутою — це нормально.

Крок 5

Додайте сухі інгредієнти до вологих інгредієнтів, потім перемішайте на низькій швидкості або ложкою до однорідності. Тісто густе і липке. Зачерпніть приблизно 1,5 столові ложки тіста на одне печиво, і викладіть на деко на відстані 7 см одне від одного.

Крок 6

Випікайте 14-15 хвилин або поки краї не застигнуть. Центри будуть виглядати м’якими. Вийміть печиво з духовки та дайте печиву охолонути на деко протягом 5 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для повного охолодження. Чим довше печиво охолоджується, тим кращий його смак.

Крок 7

Додаткова глазур: за допомогою міксера збийте вершковий сир у середній мисці на середній швидкості до однорідності крему. Додайте масло і знову збийте. Додайте цукрову пудру, кленовий сироп і щіпку кориці, а потім збийте на низькій швидкості до однорідної кремоподібної маси. Верхівки охолодженого печива умочіть в глазур або розподіліть її по кожному печиву за допомогою ложки. Можна куштувати.

Смачного!

Прокрутка до верху