Осінній сезон розпочато і можна порадувати себе і близьких смаколиками з дарунків осені, таких як гарбуз. Це печиво неймовірне! Запашне, густе та ніжне, і на додачу покрите вершково-кленовою глазур’ю. Ви не залишитесь байдужими і приготування цієї смакоти може стати вашою осінньою традицією.
Поради перед приготуванням: промокніть гарбузове пюре, щоб позбутися зайвої вологи. Для цього пюре перекладіть на паперовий рушник, не віджимайте, нехай трохи прибере вологи. Це покращить смак і текстуру вашого печива.
Інгредієнти:
- 340 г свіжого або консервованого гарбузового пюре
- 375 г борошна
- 1 і 1/2 чайної ложки розпушувача
- 1 чайна ложка соди
- 1 чайна ложка солі
- 1 і 1/2 чайної ложки меленої кориці
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру
- 170 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 коричневого цукру
- 150 г цукру
- 1 велике яйце кімнатної температури
- 2 чайні ложки чистого кленового сиропу, молока або апельсинового соку
- 1 і 1/2 чайної ложки чистого екстракту ванілі
Глазур з кленового вершкового сиру (за бажанням)
- 85 г вершкового сиру, кімнатної температури
- 28 г вершкового масла, кімнатної температури
- 65 г цукрової пудри
- 30 мл кленового сиропу
- щіпка меленої кориці
Приготування:
Крок 1
У цьому рецепті найкраще використовувати гарбуз, з якої трохи видалили вологу. Промокніть гарбуз паперовими рушниками, щоб позбутися зайвої вологи. Немає необхідності віджимати його повністю насухо. Покладіть його в миску, вистелену паперовим рушником, і дайте змогу паперовому рушнику ввібрати трохи вологи. Після того, як ви позбудетеся вологи, ви матимете трохи менше гарбуза – 315 г. Відкладіть до наступних дій.
Крок 2
Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть деко пергаментним папером. Відкладіть.
Крок 3
Змішайте борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, корицю та імбир разом у великій мисці. Відкладіть.
Крок 4
За допомогою міксера збийте розм’якшене вершкове масло та обидва цукру разом на середній швидкості до однорідності, приблизно 2 хвилини. Додайте яйце та перемішайте на високій потужності до однорідності, приблизно 1 хвилину. Додайте кленовий сироп, ваніль і гарбузове пюре і перемішайте на високій потужності, поки не з’єднається. Суміш буде виглядати трохи згорнутою — це нормально.
Крок 5
Додайте сухі інгредієнти до вологих інгредієнтів, потім перемішайте на низькій швидкості або ложкою до однорідності. Тісто густе і липке. Зачерпніть приблизно 1,5 столові ложки тіста на одне печиво, і викладіть на деко на відстані 7 см одне від одного.
Крок 6
Випікайте 14-15 хвилин або поки краї не застигнуть. Центри будуть виглядати м’якими. Вийміть печиво з духовки та дайте печиву охолонути на деко протягом 5 хвилин, перш ніж перекласти на решітку для повного охолодження. Чим довше печиво охолоджується, тим кращий його смак.
Крок 7
Додаткова глазур: за допомогою міксера збийте вершковий сир у середній мисці на середній швидкості до однорідності крему. Додайте масло і знову збийте. Додайте цукрову пудру, кленовий сироп і щіпку кориці, а потім збийте на низькій швидкості до однорідної кремоподібної маси. Верхівки охолодженого печива умочіть в глазур або розподіліть її по кожному печиву за допомогою ложки. Можна куштувати.
Смачного!