Паста з копченим лососем. Швидко і смачно!

Ця паста з копченим лососем – вершкова, смачна і ідеальна як для легкої вечері в будні, так і для святкового обіду з друзями. Це незамінна страва, якщо у вас мало часу, а хочеться приготувати щось вишукане і смачне. Мінімум інгредієнтів і часу, і ви вже насолоджуєтесь з сім’єю або друзями неперевершеним смаком.

Поради:

  • Для цього рецепту використовується паста тальятелле, але будь-яка довга паста, як-от лінгвіне/спагетті, теж підійде.
  • Використовується лосось холодного копчення, але можна використовувати і лосось гарячого копчення. Це чудовий рецепт, якщо у вас є обрізки копченого лосося, які ви хочете використати.
  • Замість вершкового масла можна використовувати оливкову олію.
  • Вершки повинні бути 33% для насиченого вершкового смаку.
  • Окрім кропу або замість нього можна використовувати інші трави, такі як цибуля і петрушка.

Інгредієнти:

  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 2 зубчики часнику подрібнити
  • 1 стакан жирних вершків
  • 1-2 чайні ложки лимонного соку
  • 1 ст. ложка свіжого кропу
  • 100 г копченого лосося
  • сіль і перець за смаком
  • 500 г довгої пасти тальятелле, лінгвіне чи спагетті.

Приготування:

  • Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння, потім додайте пасту і варіть до стану аль денте.
  • Залиште чашку води після варіння пасти та злийте пасту.
  • Щоб приготувати соус, розтопіть масло у великій сковороді на середньому сильному вогні, а потім додайте подрібнений часник. Готуйте 30 секунд, потім влийте вершки.
  • Доведіть до кипіння і дайте варитися 5 хвилин, потім додайте лимонний сік. Варіть ще хвилину-дві.
  • Наріжте лосось невеликими шматочками, потім додайте в соус і дайте нагрітися протягом хвилини.
  • Приправте за смаком, потім змішайте соус із вареною пастою та кількома столовими ложками води для пасти. Подавайте.

Смачного!

Прокрутка до верху