Ця паста з копченим лососем – вершкова, смачна і ідеальна як для легкої вечері в будні, так і для святкового обіду з друзями. Це незамінна страва, якщо у вас мало часу, а хочеться приготувати щось вишукане і смачне. Мінімум інгредієнтів і часу, і ви вже насолоджуєтесь з сім’єю або друзями неперевершеним смаком.
Поради:
- Для цього рецепту використовується паста тальятелле, але будь-яка довга паста, як-от лінгвіне/спагетті, теж підійде.
- Використовується лосось холодного копчення, але можна використовувати і лосось гарячого копчення. Це чудовий рецепт, якщо у вас є обрізки копченого лосося, які ви хочете використати.
- Замість вершкового масла можна використовувати оливкову олію.
- Вершки повинні бути 33% для насиченого вершкового смаку.
- Окрім кропу або замість нього можна використовувати інші трави, такі як цибуля і петрушка.
Інгредієнти:
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 2 зубчики часнику подрібнити
- 1 стакан жирних вершків
- 1-2 чайні ложки лимонного соку
- 1 ст. ложка свіжого кропу
- 100 г копченого лосося
- сіль і перець за смаком
- 500 г довгої пасти тальятелле, лінгвіне чи спагетті.
Приготування:
- Доведіть велику каструлю з підсоленою водою до кипіння, потім додайте пасту і варіть до стану аль денте.
- Залиште чашку води після варіння пасти та злийте пасту.
- Щоб приготувати соус, розтопіть масло у великій сковороді на середньому сильному вогні, а потім додайте подрібнений часник. Готуйте 30 секунд, потім влийте вершки.
- Доведіть до кипіння і дайте варитися 5 хвилин, потім додайте лимонний сік. Варіть ще хвилину-дві.
- Наріжте лосось невеликими шматочками, потім додайте в соус і дайте нагрітися протягом хвилини.
- Приправте за смаком, потім змішайте соус із вареною пастою та кількома столовими ложками води для пасти. Подавайте.
Смачного!