Різдвяні пряники – як створити смачні та красиві ласощі

Різдвяні пряники — це не просто десерт, а справжній символ святкового настрою. Вони ідеальні як для сімейного чаювання, так і для подарунків.

Пропонуємо покроковий рецепт і кілька порад щодо прикрашання.

Інгредієнти для тіста

  • 150 г вершкового масла (кімнатної температури)
  • 150 г цукру
  • 100 мл меду
  • 2 яйця
  • 400 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ч.л. кориці
  • 0,5 ч.л. імбиру
  • Дрібка солі

Процес приготування

  1. Змішування інгредієнтів
    • Збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції.
    • Додайте яйця і мед, добре перемішайте.
    • В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, спеції та сіль.
    • Поступово введіть суху суміш у рідкі інгредієнти, замісіть тісто.
  2. Охолодження
    • Обгорніть тісто плівкою та залиште в холодильнику на 1-2 години.
  3. Формування та випікання
    • Розігрійте духовку до 180°C.
    • Розкачайте тісто товщиною 5 мм і виріжте фігурки за допомогою формочок.
    • Викладіть пряники на деко з пергаментом і випікайте 8-10 хвилин.

Глазур для прикрашання

Королівська глазур — найкращий вибір для прикрашання пряників:

  • 1 яєчний білок
  • 200 г цукрової пудри
  • 1 ч.л. лимонного соку

Приготування:

  1. Збийте білок до м’яких піків.
  2. Поступово додавайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
  3. В кінці додайте лимонний сік для блиску.
  4. Перекладіть глазур у кондитерський мішок і прикрашайте пряники за бажанням.

Поради для ідеальних пряників

  • Спеції. Можна додати мускатний горіх або гвоздику для більш насиченого аромату.
  • Оформлення. Використовуйте кольорову глазур, їстівні перлини та цукровий декор.
  • Зберігання. Пряники краще зберігати в герметичній ємності, щоб вони залишалися м’якими та ароматними.

Смачного святкування!

Прокрутка до верху