Різдвяні пряники — це не просто десерт, а справжній символ святкового настрою. Вони ідеальні як для сімейного чаювання, так і для подарунків.
Пропонуємо покроковий рецепт і кілька порад щодо прикрашання.
Інгредієнти для тіста
- 150 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 150 г цукру
- 100 мл меду
- 2 яйця
- 400 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. кориці
- 0,5 ч.л. імбиру
- Дрібка солі
Процес приготування
- Змішування інгредієнтів
- Збийте масло з цукром до кремоподібної консистенції.
- Додайте яйця і мед, добре перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, спеції та сіль.
- Поступово введіть суху суміш у рідкі інгредієнти, замісіть тісто.
- Охолодження
- Обгорніть тісто плівкою та залиште в холодильнику на 1-2 години.
- Формування та випікання
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Розкачайте тісто товщиною 5 мм і виріжте фігурки за допомогою формочок.
- Викладіть пряники на деко з пергаментом і випікайте 8-10 хвилин.
Глазур для прикрашання
Королівська глазур — найкращий вибір для прикрашання пряників:
- 1 яєчний білок
- 200 г цукрової пудри
- 1 ч.л. лимонного соку
Приготування:
- Збийте білок до м’яких піків.
- Поступово додавайте цукрову пудру, продовжуючи збивати.
- В кінці додайте лимонний сік для блиску.
- Перекладіть глазур у кондитерський мішок і прикрашайте пряники за бажанням.
Поради для ідеальних пряників
- Спеції. Можна додати мускатний горіх або гвоздику для більш насиченого аромату.
- Оформлення. Використовуйте кольорову глазур, їстівні перлини та цукровий декор.
- Зберігання. Пряники краще зберігати в герметичній ємності, щоб вони залишалися м’якими та ароматними.
Смачного святкування!