Суп з чорної квасолі – це простий в приготуванні суп, насичений глибокими, яскравими смаками та цікавою текстурою. Завдяки тому, що в рецепті використовується консервована чорна квасоля, суп готується досить швидко, а копчені ковбаски надають супу димчастого смаку. Буквально за 20 хвилин ви отримаєте смачну чудову поживну вечерю.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки оливкової олії першого віджиму
- 1 маленька червона цибулина, нарізана кубиками
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
- 1 зелений болгарський перець, нарізаний кубиками
- 3 зубчики часнику, подрібнити
- 4 склянки курячого бульйону
- 800 г (2 банки) консервованої чорної квасолі, осушити та промити
- 2 чайні ложки меленого кмину
- 2 чайні ложки сушеного орегано
- 1 столова ложка порошку чилі
- сіль за смаком
- ½ чайної ложки свіжо подрібненого чорного перцю
- 450 г копченої ковбаси, нарізаної скибочками товщиною 2 см
- Свіже листя кінзи, для подачі, за бажанням
- Сметана, для подачі, за бажанням
- Подрібнена червона цибуля, для подачі, за бажанням
Приготування:
- Нагрійте олію у великій каструлі на середньому сильному вогні. Коли олія заблищить, додайте цибулю та болгарський перець і готуйте, помішуючи, до тих пір, поки вони не почнуть розм’якшуватися, приблизно 4 хвилини. Додайте часник і готуйте, помішуючи, поки часник не стане ароматним, а болгарський перець не почне розм’якшуватися, ще 2-3 хвилини.
- Додайте курячий бульйон, чорну квасолю, кмин, орегано, порошок чилі, сіль і перець. Збільште вогонь до сильного і доведіть суміш до кипіння. Після закипання зменшіть вогонь до середнього і варіть 10-15 хвилин.
- Перекладіть ⅔ супу у велику миску. За допомогою занурювального блендера збийте суп у каструлі до однорідності та крему. (Альтернативно, перемістіть ⅓ супу на дно блендера, дайте ненадовго охолонути та змішайте до однорідності.) Поверніть суп у каструлю. Додайте ковбасу і готуйте, поки не нагріється, приблизно 5 хвилин.
- Розподіліть суп між мисками і, якщо використовуєте, посипте кожну кінзою, сметаною та подрібненою цибулею.
Смачного!