Смачний і освіжаючий апельсиновий торт – легкість в кожному шматочку!

Три шари пухкого, повітряного апельсинового бісквіту просочені апельсиновим сиропом і поєднані з ніжною сирно-вершковою начинкою – це все спокусливий апельсиновий торт! Свіжий, цитрусовий смак у кожному шматочку неймовірного апельсинового торту подарує вам насолоду і легкість. Торт виходить вологим і дуже ніжним і готується легко, тож обов’язково приготуйте його.

Інгредієнти:

Для апельсинового бісквіту

  • 2 1/2 склянки ( 325 г ) борошна універсального призначення
  • 1 3/4 чайної ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки соди
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/2 склянки ( 112 г ) вершкового масла кімнатної температури
  • 1/2 склянки (120 мл) рослинної олії
  • 1 1/2 склянки ( 310 г ) цукру
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 4 великих яйця
  • 3/4 склянки (180 мл) молока
  • 1/2 склянки (120 мл) свіжого апельсинового соку
  • 2 столові ложки свіжої апельсинової цедри

Для вершково-сирного крему

  • 2 1/2 склянки (600 мл) жирних охолоджених 33% вершків для збивання
  • 1 1/2 склянки ( 173 г ) цукрової пудри
  • 1 столова ложка ванільного екстракту
  • 452 ​​г вершкового сиру кімнатної температури
  • Гелевий харчовий барвник -помаранчевий
  • Часточки апельсина, за бажанням

Для апельсинового сиропу

  • 6 столових ложок свіжого апельсинового соку, приблизно 2-3 апельсини
  • 4 столові ложки ( 29 г ) цукрової пудри

Загалом для цього рецепту знадобиться приблизно 5-6 апельсинів.

Приготування:

Бісквіт

  • Розігрійте духовку до 180°C і приготуйте три 20-сантиметрові форми для випічки з пергаментом на дні.
  • Змішайте борошно, розпушувач, харчову соду та сіль у мисці середнього розміру та відставте.
  • Додайте вершкове масло, олію, цукор і ванільний екстракт у велику чашу міксера і збивайте разом до світлого кольору і пишності приблизно 2-3 хвилини. 
  • Додайте яйця по одному, перемішуючи до повного змішування після кожного. Почистіть стінки миски, щоб переконатися, що всі інгредієнти добре поєднані.
  • Додайте до тіста половину сухих інгредієнтів і перемішайте до повної однорідності.
  • Додайте молоко, апельсиновий сік і апельсинову цедру і перемішайте до повного з’єднання.
  • Додайте решту сухих інгредієнтів і перемішайте до однорідності. Почистіть стінки миски, щоб переконатися, що всі інгредієнти добре поєднані. 
  • Вилийте тісто в підготовлені форми і випікайте 18-23 хвилини або поки зубочистка не вийде чистою.
  • Дайте коржам охолонути у формах протягом 2-3 хвилин, потім переверніть їх на решітки для охолодження і дайте їм відпочити, поки вони не досягнуть кімнатної температури.

Вершково-сирний крем

  • Додайте густі вершки для збивання, цукрову пудру та ванільний екстракт у велику миску та збивайте на високій швидкості до утворення твердих піків. Відкладіть.
  • В іншу миску додайте вершковий сир і збийте до отримання однорідної кремоподібної маси, приблизно 1 хвилину. Додайте приблизно 1/3 збитих вершків до вершкового сиру і обережно перемішайте силіконовою лопаткою, щоб збиті вершки не здулися. Коли маса повністю з’єднається, додайте іншу третину збитих вершків і обережно з’єднайте, потім додайте останню третину й обережно з’єднайте до повного з’єднання. Відкладіть.

Сироп і збірка

  • Змішайте апельсиновий сік і цукрову пудру для сиропу в маленькій мисці. Відкладіть.
  • Щоб сформувати торт, за допомогою великого зубчастого ножа видаліть куполи з верхівки коржів, щоб вони були плоскими. Ці коржи не мають великого купола, але вони повинні бути абсолютно плоскі.
  • Викладіть перший шар бісквіту на сервірувальну тарілку. Збризніть шар торта 4 столовими ложками апельсинового сиропу, потім нанесіть приблизно 1 склянку крему поверх шару бісквіту. Додайте другий шар коржа, ще 4 столові ложки апельсинового сиропу та ще одну чашку крему. Покрийте корж останнім шаром і покрийте зовнішню сторону торту кремом, але залиште крем для декору. Поставте торт в холодильник для охолодження.
  • Тим часом, пофарбуйте решту крему помаранчевою гелевим барвником, а потім за допомогою кондитерського мішка з насадкою зробіть бордюр навколо верхнього зовнішнього краю торта.
  • За бажанням прикрасьте дно торта скибочками апельсина. Зберігайте добре закритими в холодильнику до подачі. Торт краще подавати охолодженим, але не дуже холодним.

Смачного!

Прокрутка до верху