Суп із сочевиці з додаванням каррі – цей легкий кремовий суп, заспокійливий, поживний і, найголовніше, СМАЧНИЙ! Ідеальна страва для прохолодного чи будь-якого дня!
Суп простий у приготуванні, і його готують переважно з натуральних інгредієнтів. Добре смакує із здобним хлібом, лавашем або хрустким хлібом. Хліб вбирає всі ці ароматні соки.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 середня цибулина, нарізана кубиками
- 1 морква, нарізана кубиками
- 1 червоний болгарський перець, нарізаний кубиками
- 4 зубчики часнику, дрібно нарізані
- Шматочок імбиру, довжиною 5 см, очищений і дрібно натертий
- 1 столова ложка жовтого порошку каррі
- 1/4 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
- 3/4 склянки червоної сочевиці, промити, осушити та перебрати
- 2 1/2 склянки овочевого бульйону
- 500 г смажених помідорів, нарізаних кубиками
- 400 г кокосового молока, добре струсіть
- 1/2 склянки нарізаної кінзи, якщо вам не подобається кінза, її можна замінити петрушкою аобо кропом
- Сіль і перець за смаком
- Шматочки лайму для подачі
Приготування:
- У великій каструлі розігрійте олію на середньому сильному вогні. Додайте цибулю, моркву та червоний болгарський перець і варіть до готовності приблизно 4-5 хвилин.
- Додайте часник, імбир, порошок каррі та подрібнений червоний перець. Тушкуйте 1 хвилину та додайте червону сочевицю.
- Влийте овочевий бульйон, помідори та кокосове молоко. Додайте кінзу або іншу зелень, приправте сіллю та перцем. Доведіть суп до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте 20 хвилин, періодично помішуючи, або поки сочевиця не стане м’якою, але не стане кашоподібною. Спробуйте суп і, якщо необхідно, додайте сіль і перець.
- Розлийте суп у миски та прикрасьте кінзою, крапелькою кокосового молока та вичавленим соком лайма, якщо бажаєте. Подавайте негайно.
Смачного!