Хумус — це соус, виготовлений переважно з нуту, який також називають бобами гарбанцо, і тахіні, пасти з насіння кунжуту. Зазвичай використовуються лимон і часник, але існує багато версій. Він популярний у ліванській та ізраїльській кухнях. Цей швидкий і простий хумус із консервованого нуту виходить надзвичайно кремовим. Його так легко зробити з нуля, що ви більше ніколи не купите його готовим!
Хумус є чудовим джерелом білка та клітковини, а нут містить різноманітні вітаміни та мінерали, такі як марганець, фолієва кислота та залізо. У ньому може бути багато жиру та калорій, але це здорові жири. Крім того, ви можете занурювати в нього будь-які овочі, тому все, що спонукає вас їсти більше овочів.
Фокус для приготування супер-кремового хумусу без додавання тонни олії полягає у використанні високошвидкісного блендера та додаванні крижаної води. Змішайте його з консервованим нутом, тахіні, кмином, лимоном, часником і сіллю, а потім збризніть оливковою олією.
Традиційно хумус подають у вигляді соусу з лавашем або лавашем і овочами, такими як морква, огірки, болгарський перець і селера. Домашній хумус зберігатиметься до чотирьох днів у холодильнику в герметичному контейнері.
Інгредієнти:
- 400 г консервованого нуту, осушити та промити
- 1/2 склянки крижаної води
- 3 столові ложки тахіні – кунжутної пасти
- 1/2 чайної ложки меленого кмину
- сік 1 лимона
- 1 зубчик часнику, подрібнити
- 3/4 чайної ложки солі
- 1 столова ложка оливкової олії першого віджиму
- Паприка солодка, для посипання
Приготування:
- Помістіть нут, крижану воду, тахіні, кмин, лимонний сік, часник і сіль у блендер і перемішайте на високій швидкості до отримання однорідної кремоподібної маси. Якщо необхідно, додайте столову ложку води.
- За допомогою силіконової лопатки виміть все на сервірувальну тарілку і розгладьте тильною стороною ложки.
- Збризніть зверху оливковою олією і закінчіть посипанням паприкою та за бажанням кунжутними зернами і зеленню.
- Подавайте з морквяними паличками, огірками, шматочками лавашу, тощо.
Смачного!