Запечена, м’ята картопля з сиром Чеддер, беконом, сметаною і зеленою цибулею

Хрустка, запечена розім’ята картопля зі сметаною, беконом, сиром чеддер і зеленою цибулею – це ідеальна закуска до будь якого столу! Рецепт простий у приготуванні, смачний і виглядає дуже апетитно. Ця картопля першою піде зі столу, гарантовано! Вона ідеальна!

Інгредієнти:

  • 1 кг жовтої картоплі
  • Сіль і свіжомелений чорний перець, за смаком
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 3/4 склянки тертого сиру чеддер
  • 4 скибочки бекону, нарізані кубиками
  • 1/3 склянки сметани
  • 2 столові ложки подрібненої зеленої цибулі

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 220 С. Злегка змастіть деко маслом або антипригарним спреєм.
  • Помістіть картоплю в каструлю та залийте холодною підсоленою водою. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні до готовності, приблизно 15 хвилин. Добре процідіть і дайте трохи охолонути.
  • Викласти картоплю на підготовлене деко. Використовуючи плоску суху мірну чашку або склянку, обережно придавіть картоплю, поки вона не розплющиться, але залишиться цілою. Змастіть оливковою оліє, приправте сіллю і перцем за смаком.
  • Поставте в духовку та випікайте 25-30 хвилин або до золотисто-коричневого кольору та хрусткої скоринки. Потім верхівку кожної картоплини посипате сиром і поставте знову в духовку. Запікайте, поки сир не розплавиться, ще 2-3 хвилини.
  • Обсмажте бекон, готуйте до коричневого кольору і хрусткої скоринки приблизно 6-8 хвилин. Злийте зайвий жир, перекладіть бекон на тарілку, вистелену паперовим рушником.
  • Зверху покрийте кожну картоплину сметаною, беконом і цибулею.
  • Подавайте негайно.

Смачного!

Прокрутка до верху