Видів кави у зернах налічується чимала кількість, однак найбільш насичений аромат, виражений смак та потужний заряд бадьорості має саме кава, приготовлена способом Еспресо. Даний спосіб має італійське походження, а у перекладі означає “видавлений”. Оскільки італійці готували міцну каву у спеціальних кавових машинках, де порцію меленої кави спочатку спресовували, після чого заливали водою та варили. Сьогодні ж, еспресо – це міцна, насичена кава, яку можна приготувати безліччю способів, головне обрати правильні зерна кави. Наприклад, у каталозі інтернет-магазину Kulturrra Coffee зібрана смачна кава еспресо, ціна якої є доволі доступною, а смак та аромат неперевершеним.
Як обрати смачні зерна для еспресо?
Для приготування ароматного та насиченого еспресо найкраще підходять кавові зерна третього ступеня обсмаження. Саме темно обсмажені та свіжомелені кавові зерна при заварюванні розкриваються у чашці та дарують неймовірний смак, незабутній аромат, а також заряд енергії та позитивні емоції на цілий день. Для цього, обираючи суміш зерен для приготування кави методом еспресо, варто звертати увагу на певні особливості зерна, зокрема на ті, які безпосередньо впливають на аромат, міцність та смакові властивості напою. У каталозі інтернет-магазину Kulturrra Coffee представлена кава в зернах для еспресо 4 основних методів обробки:
Натуральний метод – стиглі кавові ягоди, які називаються “вишні”, збираються та висушуються разом зі шкіркою природним, тобто чистим методом, без використання жодних додаткових засобів. Завдяки тому, що ягоди сушать під відкритим сонцем, періодично перемішують, у зернах зберігається оптимальна кількість цукру та натуральних речовин, які забезпечують насичений смак кави.
Митий метод – передбачає промивання зібраних вишень великою кількістю води, очищають від шкірки та залишків м’якоті, після чого висушують під прямим сонячним промінням. Кавові зерна, оброблені митим методом, мають більш яскраве забарвлення та свіжі і кисліші смакові нотки.
Анаеробний метод – це сучасний метод обробки кавових зерен. Дозрілі кавові ягоди з м’якоттю або без неї, занурюють у спеціальний контейнер наповнений водою, з якого повністю викачують повітря, для ферментування ягід. Після ферментації ягоди також додатково висушуються на сонці протягом декількох днів. Завдяки обробці ягід анаеробним методом, кавові зерна мають насичений смак з нотками алкоголю.
Хані метод – базується на поєднанні натурального та митого методу обробки стиглих кавових ягід. Але для отримання солодких зерен з м’якими фруктовими та квітковими нотками, ягоди не повністю очищають від м’якоті, яка під час сушіння насичують зерно фруктозою.
Тож, переходьте на сайт Kulturrra та обирайте найкращі кавові зерна для еспресо від відомих українських та світових виробників смачної кави.