Ці капкейки пухкі, ніжні з неймовірним смаком, наповнені маком, гострим лимонним курдом, покриті легким збитим кремом з маскарпоне. Якщо ви бажаєте здивувати своїх рідних та друзів чимось оригінальним і неймовірно смачним, цей рецепт для вас.
Поради:
- Після того, як ви взбили масло з цукром електричним міксером, надалі використовуйте ручний вінчик чи силіконову лопатку, щоб обережно змішувати вологі та сухі інгредієнти.
- Інгредієнти повинні бути кімнатної температури
- Не переповнюйте форму для кексів: для цього рецепту рекомендується наповнити форму на 3/4.
Інгредієнти:
Для мафінів
- 100 вершкового масла кімнатної температури
- 100 г цукру піску
- 1 яйце кімнатної температури
- 135 г борошна
- дрібка солі
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 135 г молока кімнатної температури
- 2 столові ложки насіння маку
- цедра 1 лимона
- 1/2 чайної ложки оцту
- 1/2 чайної ложки соди
Для лимонного курду
- 65 г соку лимона, сік приблизно 2 лимонів, але виміряйте
- 2 яєчні жовтки
- 90 г цукру піску
- лимонна цедра з 1-2 лимонів, зніміть попередньо перед вичавленням соку
- 65 г вершкового масла кімнатної температури
Для крему
- 150 г маскарпоне
- 35 г просіяної цукрової пудри
- 120 г жирних вершків 33%, дуже холодних
Приготування:
Почніть з лимонного курду. Для цього:
- Помістіть лимонний сік, яєчний жовток і цукор у миску на парову баню і варіть масу на середньому вогні, постійно збиваючи. Збивання важливо, щоб уникнути згортання яєчних жовтків.
- Приблизно через 8-10 хвилин суміш починає густіти, як заварний крем.
- Знімаємо з вогню, пропускаємо заварну основу через сито.
- Силіконовою лопаткою додаємо вершкове масло кімнатної температури один за одним, переконайтеся, що кожен кубик повністю змішаний, перш ніж додавати наступний.
- Додаємо цедру лимона.
- Налийте лимонний курд в ємність і накрийте зверху поліетиленову плівку, щоб вона торкалася верхньої частини курду. (Це запобігає утворенню шкірки зверху.) Курд продовжуватиме густіти, коли він охолоне в холодильнику.
Далі готуємо мафіни.
- Розігрійте духовку до 175 C.
- Електричним ручним міксером збийте м’яке вершкове масло кімнатної температури та цукор до блідої та пишної консистенції, потім вбийте яйце. Не сильно перемішайте.
- Просійте разом борошно, сіль і розпушувач, а потім додайте мак, це «сухі інгредієнти», а молоко кімнатної температури — ваш «мокрий інгредієнт».
- Почніть додавати сухі та вологі інгредієнти в тісто для мафінів у наступні 4 кроки: вологі, сухі, вологі, сухі. Кожен раз перемішуйте знизу-вверх силіконовою лопаткою.
- Додайте цедру лимону.
- Змішайте оцет і харчову соду в невеликій мисці. Одразу влийте суміш у тісто. Це секретний інгредієнт, завдяки якому мафіни залишатимуться м’якими протягом кількох днів.
- Викладіть тісто у форму для кексів заповнюючи ії на 3/4. За цим рецептом виходить 6 великих мафінів.
- Випікайте 25 хвилин або доки вставлена шпажка не вийде чистою, потім дайте їм охолонути на решітці.
Починаємо збирати наші капкейки
- Коли мафіни охолонуть до кімнатної температури і лимонний курд застигне, зробіть невеликий отвір на кожному з мафінів і наповніть його лимонним курдом.
- Для крему збийте маскарпоне, дуже охолоджені жирні вершки та цукрову пудру до однорідності та пишності приблизно одну-дві хвилини електричним ручним міксером. Коли воно досягне потрібної консистенції, не збивайте, оскільки воно може стати рідким.
- Перемістіть крем у кондитерський мішок і нанесіть на мафіни, використовуючи кондитерську насадку.
- Посипте зверху трохи маком.
- Зберігати в холодильнику.
Смачного!