Капкейки з маком та лимонним курдом

Ці капкейки пухкі, ніжні з неймовірним смаком, наповнені маком, гострим лимонним курдом, покриті легким збитим кремом з маскарпоне. Якщо ви бажаєте здивувати своїх рідних та друзів чимось оригінальним і неймовірно смачним, цей рецепт для вас.

Поради:

  • Після того, як ви взбили масло з цукром електричним міксером, надалі використовуйте ручний вінчик чи силіконову лопатку, щоб обережно змішувати вологі та сухі інгредієнти.
  • Інгредієнти повинні бути кімнатної температури
  • Не переповнюйте форму для кексів: для цього рецепту рекомендується наповнити форму на 3/4.

Інгредієнти:

Для мафінів

  • 100 вершкового масла кімнатної температури
  • 100 г  цукру піску
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 135 г  борошна
  • дрібка солі
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 135 г молока кімнатної температури
  • 2 столові ложки насіння маку
  • цедра 1 лимона
  • 1/2 чайної ложки оцту
  • 1/2 чайної ложки соди

Для лимонного курду

  • 65 г соку лимона, сік приблизно 2 лимонів, але виміряйте
  • 2 яєчні жовтки
  • 90 г цукру піску
  • лимонна цедра з 1-2 лимонів, зніміть попередньо перед вичавленням соку
  • 65 г вершкового масла кімнатної температури

Для крему

  • 150 г  маскарпоне
  • 35 г просіяної цукрової пудри
  • 120 г жирних вершків 33%, дуже холодних

Приготування:

Почніть з лимонного курду. Для цього:

  • Помістіть лимонний сік, яєчний жовток і цукор у миску на парову баню і варіть масу на середньому вогні, постійно збиваючи. Збивання важливо, щоб уникнути згортання яєчних жовтків.
  • Приблизно через 8-10 хвилин суміш починає густіти, як заварний крем.
  • Знімаємо з вогню, пропускаємо заварну основу через сито.
  • Силіконовою лопаткою додаємо вершкове масло кімнатної температури один за одним, переконайтеся, що кожен кубик повністю змішаний, перш ніж додавати наступний.
  • Додаємо цедру лимона.
  • Налийте лимонний курд в ємність і накрийте зверху поліетиленову плівку, щоб вона торкалася верхньої частини курду. (Це запобігає утворенню шкірки зверху.) Курд продовжуватиме густіти, коли він охолоне в холодильнику.

Далі готуємо мафіни.

  • Розігрійте духовку до 175 C.
  • Електричним ручним міксером збийте м’яке вершкове масло кімнатної температури та цукор до блідої та пишної консистенції, потім вбийте яйце. Не сильно перемішайте.
  • Просійте разом борошно, сіль і розпушувач, а потім додайте мак, це «сухі інгредієнти», а молоко кімнатної температури — ваш «мокрий інгредієнт».
  • Почніть додавати сухі та вологі інгредієнти в тісто для мафінів у наступні 4 кроки: вологі, сухі, вологі, сухі. Кожен раз перемішуйте знизу-вверх силіконовою лопаткою.
  • Додайте цедру лимону.
  • Змішайте оцет і харчову соду в невеликій мисці. Одразу влийте суміш у тісто. Це секретний інгредієнт, завдяки якому мафіни залишатимуться м’якими протягом кількох днів.
  • Викладіть тісто у форму для кексів заповнюючи ії на 3/4. За цим рецептом виходить 6 великих мафінів.
  • Випікайте 25 хвилин або доки вставлена ​​шпажка не вийде чистою, потім дайте їм охолонути на решітці.

Починаємо збирати наші капкейки

  • Коли мафіни охолонуть до кімнатної температури і лимонний курд застигне, зробіть невеликий отвір на кожному з мафінів і наповніть його лимонним курдом.
  • Для крему збийте маскарпоне, дуже охолоджені жирні вершки та цукрову пудру до однорідності та пишності приблизно одну-дві хвилини електричним ручним міксером. Коли воно досягне потрібної консистенції, не збивайте, оскільки воно може стати рідким.
  • Перемістіть крем у кондитерський мішок і нанесіть на мафіни, використовуючи кондитерську насадку.
  • Посипте зверху трохи маком.
  • Зберігати в холодильнику.

Смачного!

Прокрутка до верху