Цей вологий, пухкий і смачний ялинковий торт має ванільні шари бісквіту, покриті вершковим ванільно-масляним кремом, декорований ялинками, які перетворюють цей торт на мрійливу зимову країну чудес. Якщо ви бажаєте зробити свято незабутнім і приголомшити ваших рідних або друзів, обов’язково приготуйте цей неймовірний торт.
Поради щодо приготування:
Якщо ви не використовуєте 15 см форми для випічки, подвоїть рецепт для 20 см форм або потройте рецепт для 23 см.
За бажанням сметану можна замінити йогуртом з незбираним молоком.
Щоб нанести двоколірну глазур, ви наповнюєте один мішок (на 1/2) білим кремом, один пакет зеленим, а потім поміщаєте обидва пакети в третій кондитерський мішок. Немає потреби в насадках, просто відріжте близько 2,5 см від кожного мішка.
Для додаткової реалістичності та глибини посипте ялинки «снігом» із цукрової пудри.
Для оформлення ялинок використовуйте будь-яку малу або середню зірочку або наконечник листя.
Інгредієнти:
Для бісквіту
213 г борошна універсального призначення
200 г цукрового піску
1/4 чайної ложки харчової соди
1 ч. ложка розпушувача
1/4 чайної ложки солі
176 г вершкового масла, кімнатної температури
3 яєчних білка
120 г склянки сметани
1 чайна ложка ванільного екстракту
120 мл незбираного молока
1/2 чайної ложки екстракту перцевої м’яти, за бажанням
Для масляного крему
450 г цукрової пудри
450 г несолоного вершкового масла
1-2 столові ложки густих вершків для збивання
1 чайна ложка ванільного екстракту
5 крапель зеленого харчового барвника для ялинок
Для декору
12 ріжків морозива
Приготування:
Для бісквіту
Підготуйте три форми, діаметром 15 см, змастіть їх маслом. Розігрійте духовку до 170 С.
Просійте у велику миску сухі інгредієнти: борошно, розпушувачі, сіль і цукор, перемішайте. В окремій мисці збийте разом вологі інгредієнти: яєчні білки, сметану, молоко, ваніль і масло.
Додайте вологе до сухого і перемішайте до однорідності. Рівномірно розподіліть суміш по формочках. Використайте кухонні ваги.
Випікайте 30-35 хвилин або до сухої зубочистки.
Дайте шарам охолонути у формах приблизно 4 хвилини, потім викладіть кожен шар на решітку для охолодження.
Для глазурі
Збийте вершкове масло. Додайте цукор і перемішайте на високому рівні. Додайте ваніль і вершки. Ви також можете додавати молоко по столовій ложці за раз, щоб отримати більш гладку консистенцію, якщо потрібно.
Розділіть масляний крем на дві порції. Для кольорової партії додайте зелений харчовий барвник, перемішайте до однорідності.
Для декорування і збірки
Щоб нанести двоколірну глазур, ви наповнюєте один мішок половиною від білого крему, один пакет половиною зеленого, а потім поміщаєте обидва пакети в третій кондитерський мішок. Немає потреби в насадках, просто відріжте близько 2,5 см від кожного мішка. Нанесіть двоколірний масляний крем на перший шар, додайте другий шар і повторіть, а потім покрийте торт білим масляним кремом.
Вирівняйте масляний крем на торті за допомогою столового скребка. Візьміть кутову лопатку для торта, щоб згладити верх і краї.
Для різдвяних ялинок збоку вашого торта використовуйте зубчастий ніж, щоб нарізати ріжки морозива різного розміру. Отримавши кілька бажаних розмірів, акуратно розріжте їх навпіл.
Притисніть розрізані навпіл конуси до бокової сторони торта, розташувавши високі та короткі, щоб трохи візуально привернути увагу.
Використовуйте наконечник зірка, щоб нанести зіркоподібні шматочки на поверхню конуса, починаючи знизу й рухаючись до верху. Покладіть конуси, розрізані навпіл, навколо торта, перш ніж обклеювати.
Коли всі ваші ялинки будуть сформовані, просійте кондитерський цукор на верхню частину торта, і він готовий до подачі!