Казковий різдвяний торт

Цей вологий, пухкий і смачний ялинковий торт має ванільні шари бісквіту, покриті вершковим ванільно-масляним кремом, декорований ялинками, які перетворюють цей торт на мрійливу зимову країну чудес. Якщо ви бажаєте зробити свято незабутнім і приголомшити ваших рідних або друзів, обов’язково приготуйте цей неймовірний торт.

Поради щодо приготування:

  • Якщо ви не використовуєте 15 см форми для випічки, подвоїть рецепт для 20 см форм або потройте рецепт для 23 см.
  • За бажанням сметану можна замінити йогуртом з незбираним молоком.
  • Щоб нанести двоколірну глазур, ви наповнюєте один мішок (на 1/2) білим кремом, один пакет зеленим, а потім поміщаєте обидва пакети в третій кондитерський мішок. Немає потреби в насадках, просто відріжте близько 2,5 см від кожного мішка.
  • Для додаткової реалістичності та глибини посипте ялинки «снігом» із цукрової пудри.
  • Для оформлення ялинок використовуйте будь-яку малу або середню зірочку або наконечник листя.

Інгредієнти:

Для бісквіту

  • 213 г борошна універсального призначення 
  • 200 г цукрового піску 
  • 1/4 чайної ложки харчової соди
  • 1 ч. ложка розпушувача 
  • 1/4 чайної ложки солі 
  • 176 г вершкового масла, кімнатної температури
  • 3 яєчних білка
  • 120 г склянки сметани 
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 120 мл незбираного молока 
  • 1/2 чайної ложки екстракту перцевої м’яти, за бажанням 

Для масляного крему

  • 450 г цукрової пудри
  • 450 г несолоного вершкового масла 
  • 1-2 столові ложки густих вершків для збивання 
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту 
  • 5 крапель зеленого харчового барвника для ялинок

Для декору

  • 12 ріжків морозива

Приготування:

Для бісквіту

  • Підготуйте три форми, діаметром 15 см, змастіть їх маслом. Розігрійте духовку до 170 С.
  • Просійте у велику миску сухі інгредієнти: борошно, розпушувачі, сіль і цукор, перемішайте. В окремій мисці збийте разом вологі інгредієнти: яєчні білки, сметану, молоко, ваніль і масло.
  • Додайте вологе до сухого і перемішайте до однорідності. Рівномірно розподіліть суміш по формочках. Використайте кухонні ваги.
  • Випікайте 30-35 хвилин або до сухої зубочистки.
  • Дайте шарам охолонути у формах приблизно 4 хвилини, потім викладіть кожен шар на решітку для охолодження.

Для глазурі

  • Збийте вершкове масло. Додайте цукор і перемішайте на високому рівні. Додайте ваніль і вершки. Ви також можете додавати молоко по столовій ложці за раз, щоб отримати більш гладку консистенцію, якщо потрібно.
  • Розділіть масляний крем на дві порції. Для кольорової партії додайте зелений харчовий барвник, перемішайте до однорідності.

Для декорування і збірки

  • Щоб нанести двоколірну глазур, ви наповнюєте один мішок половиною від білого крему, один пакет половиною зеленого, а потім поміщаєте обидва пакети в третій кондитерський мішок. Немає потреби в насадках, просто відріжте близько 2,5 см від кожного мішка. Нанесіть двоколірний масляний крем на перший шар, додайте другий шар і повторіть, а потім покрийте торт білим масляним кремом. 
  •  Вирівняйте масляний крем на торті за допомогою столового скребка. Візьміть кутову лопатку для торта, щоб згладити верх і краї.
  • Для різдвяних ялинок збоку вашого торта використовуйте зубчастий ніж, щоб нарізати ріжки морозива різного розміру. Отримавши кілька бажаних розмірів, акуратно розріжте їх навпіл.
  • Притисніть розрізані навпіл конуси до бокової сторони торта, розташувавши високі та короткі, щоб трохи візуально привернути увагу. 
  • Використовуйте наконечник зірка, щоб нанести зіркоподібні шматочки на поверхню конуса, починаючи знизу й рухаючись до верху. Покладіть конуси, розрізані навпіл, навколо торта, перш ніж обклеювати.
  • Коли всі ваші ялинки будуть сформовані, просійте кондитерський цукор на верхню частину торта, і він готовий до подачі!
Прокрутка до верху