Лаймовий чізкейк без випікання – чудовий десерт до святкового столу, не потребує багато зусиль і це неймовірно смачно. Класична хрустка скоринка з печива і ніжна, вершкова, освіжаюча начинка, що тане у роті.
Інгредієнти:
Скоринка
- 300 г печива
- 120 г вершкового масла
Начинка
- 450 г вершкового сиру кімнатної температури
- 400 г згущеного молока
- 80 мл соку лайма
- 1 столова ложка цедри лайма
- 240 мл жирних 33% охолоджених вершків для збивання
- 60 г цукрової пудри
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
Декорування
- 180 мл жирних 33% охолоджених вершків для збивання
- 60 г цукрової пудри
- 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
- 1 чайна ложка цедри лайма
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180 °C. Ви також можете пропустити випікання скоринки, якщо хочете.
- У маленькій мисці з’єднайте крихти печива і розтоплене вершкове масло для скоринки та добре перемішайте.
- Розподіліть печиво з маслом на дно і краї 23 см роз’ємної форми, використовуючи склянку.
- Випікайте корж 10 хвилин (за бажанням), потім вийміть і поставте в холодильник до повного охолодження.
- У великій чаші міксером збийте вершковий сир, поки він не стане однорідним і кремовим.
- Додайте підсолоджене згущене молоко та добре перемішайте.
- Додайте сік лайма та цедру та перемішайте до повного з’єднання. Відкладіть суміш.
- Збийте охолоджені вершки, додайте цукрову пудру та ванільний екстракт і збийте на високій швидкості до утворення твердих піків.
- Обережно змішайте збиті вершки з вершково-сирною сумішшю в два кроки, щоб вони добре з’єдналися.
- На остиглий корж додаємо начинку і викладаємо рівним шаром.
- Охолодіть чізкейк до застигання на 6-7 годин або на ніч.
- Щоб закінчити чізкейк, вийміть його з роз’ємної форми.
- Збийте охолодженні вершки, додайте цукрову пудру, ванільний екстракт і цедру лайма і ще раз взбийте до утворення твердих піків.
- Нанесіть кружечки збитих вершків навколо краю чізкейку та покрийте чізкейк скибочками лайма.
- Охолодіть чізкейк до готовності до подачі.
Смачного!