Мультиварка-скороварка Філіпс — кращий помічник на кухні

Технології повністю змінили способи куховаріння. Побутова техніка значно полегшила працю кулінара та знизила витрати часу на готування. Кухонні апарати дозволяють навіть недосвідченому повару радувати близьких і друзів різноманітними гастрономічними шедеврами.  В арсеналі багатьох кулінарів скороварки давно замінили звичайні каструлі. Страви в ємностях з герметично закритими кришками готують швидше, що і пояснює їхню популярність. Однак технологічніші пристрої неминуче витісняють звичне кухонне приладдя. Як і у всьому світі, в Україні мультиварки-скороварки Філіпс вже довели свою ефективність і незамінність при приготуванні їжі.

Конструкція та комплектування апарату

Мультиварка з функцією скороварки — універсальний модуль, в якому поєднані два технологічні агрегати для куховаріння:

  1. скороварка — герметично закрита камера, де їжу готують при тиску, значення якого перевищує атмосферне (760 мм ртутного стовпа);
  2. мультиварка — аналогічного типу та конструкції ємність, яка оснащена блоком програмного керування та елементами електричного нагрівання.

Купуючи один апарат замість пари пристроїв, можна економити сімейний бюджет і раціонально використовувати простір кухні. Основні компоненти, з яких складаються мультиварки з функціями скороварки Філіпс:

  1. внутрішня та зовнішня чаші;
  2. корпус з елементами нагрівання та панеллю управління;
  3. внутрішня кришка з механізмом блокування;
  4. зовнішня кришка із системами скидання надлишків пари та запобіжним клапаном.

Для досягнення в робочих камерах заданих значень температур застосовують ТЕНи (трубчасті електронагрівачі). Також компанія Philips при комплектації мультиварок із функціями скороварок зазвичай використовує чаші обсягом 5 або 6 літрів з антипригарним або керамічним покриттям. Потужність цих електроприладів варіюється від 900 до 1300 Вт.

Особливості застосування

Якщо кухня оснащена мультиваркою з функцією скороварки, то страву будь-якої складності готують набагато швидше, ніж зазвичай. Водночас корисні елементи та вітаміни в їжі зберігаються максимально, наскільки це можливо при термічній обробці продуктів. Основні дії, які можна виконувати за допомогою мультиварки з функціями скороварки Філіпс:

  1. варити;
  2. смажити;
  3. тушкувати;
  4. пропарювати;
  5. випікати;
  6. розігрівати.

Цей тип кухонного приладдя ще облаштований автоматичними режимами для приготування конкретних страв. Наприклад, у мультиварки з функцією скороварки є такі режими: м’ясо, курка/качка, риба, морепродукти, овочі, суп, крупа тощо. Незамінний кухонний помічник Philips також дозволяє вибирати рівень тиску в робочій чаші при приготуванні їжі. Підвищення значення цього параметра сприяє прискоренню термічного оброблення до готового стану страв з риби, м’яса та овочів. Зниження рівня тиску ідеально підходить при варінні супів і пудингів, а також тушкуванні овочевих рагу.

Прокрутка до верху