На що здатна електрична м’ясорубка

Дивне, на перший погляд, питання насправді має більш розгорнуті відповіді, ніж вважає більшість людей. Так, у класичному варіанті це пристрій, призначений для приготування м’ясного фаршу. Але сучасні моделі мають розширений функціонал і вміють набагато більше, аніж просто перекручувати м’ясо та сало.

Конструкція самої м’ясорубки відома й не відрізняється за принципом дії від ручних аналогів, за винятком електричного приводу. А різноманітність виконуваних завдань пояснюється використанням спеціальних насадок. У статті розглянемо, що можуть робити ці домашні помічники.

Виготовлення м’ясного фаршу

Це, звісно, основна функція девайсу, яка покликана замінити перекручування м’яса вручну. Насадки (решітки) мають більші чи менші отвори, якими регулюється консистенція фаршу.

Шинкування овочів

Цибулю для котлет або картоплю можна перекручувати тими ж насадками, що й м’ясо. Але для інших овочів потрібні спеціальні решітки для шинкування, до того ж різні виробники пропонують свої варіанти таких насадок. Навіть томати, які мають доволі рідку консистенцію, можна пропускати через електром’ясорубку, використовуючи шнековий соковитискач. Головне — перед обробкою очистити овочі від шкірки.

Приготування соків

Щоб мати можливість пити фреші, не обов’язково купувати окрему сокодавку. Річ у тім, що сучасні електричні м’ясорубки можуть мати насадку-соковижималку, яка буде справлятися зі своєю роботою не менш ефективно, ніж спеціалізовані пристрої. Головне — уважно прочитати інструкцію, щоб знати, які фрукти та ягоди можна переробляти.

Домашні ковбаси

Впевнені, що якість більшості ковбасних виробів, які доступні в магазинах, вас навряд чи влаштовує. Швидше за все, ви маєте великі сумніви щодо складу таких виробів. Маючи електром’ясорубку з насадкою для приготування домашніх ковбасок, ви зможете самостійно вибирати рецептуру (м’ясо, спеції, інші інгредієнти). Єдине, що вам буде потрібно додатково — запастися плівками.

Приготування тіста

Є безліч рецептів, для яких потрібне саме перекручене тісто. Це різноманітне печиво, коржики, основа для торта «мурашник» тощо. Звісно, цю роботу можна виконати за допомогою ручної м’ясорубки, але з електричною це буде набагато швидше. Щоправда, відповідними насадками комплектуються не всі моделі, але практично до будь-якої їх можна придбати окремо. Є й доволі специфічні насадки для приготування вишуканих страв. Наприклад, для кеббе (різновид котлет із різним начинням та додаванням булгуру чи іншої крупи), цитрус-прес, для нарізання кубиками. Ознайомитися з усіма можливими варіантами можна, відвідавши каталог сайту Allo.ua в Харкові. Звісно, чим більше насадок, тим краще, але й вартість буде відповідною. Вивчіть усі характеристики перед вибором.

Прокрутити вгору