Супер вологий йогуртовий пиріг, наповнений цедрою цитрусових (цедра лимона, лайма та апельсина) і просочений простим лимонним сиропом для максимального смаку! Лимонний пиріг, який обов’язково стане вашим улюбленим на цілий рік! Має легку текстуру з бархатистою крихтою, неймовірно смачний.
Лимонний пиріг можна доповнити іншими фруктами, такими як малина, або травами, як от м’ята, або навіть алкоголем, наприклад, ромом.
Інгредієнти:
Для пирога
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 200 г цукрового піску
- 2 чайні ложки ванільного цукру
- 2 яйця кімнатної температури
- 110 г густого грецького або турецького йогурту кімнатної температури
- 45 г молока кімнатної температури
- 250 г борошна
- 1½ чайні ложки розпушувача
- ½ чайних ложки солі
- цедра принаймні 3 лимонів або комбінація цедри лимона, лайма та апельсина
Для сиропу
- 75 г свіжовичавленого лимонного соку
- 75 г цукрового піску
- кілька листочків м’яти за бажанням
Для лимонної глазурі
- 150 г цукрової пудри просіяти
- 30 г свіжовичавленого лимонного соку , за потреби відрегулюйте кількість, щоб отримати правильну текстуру
Приготування:
- Почніть попередньо розігрівати духовку до 180 С.
- Приготуйте свою форму, я використовую силіконову форму для торта.
- Збийте масло та цукор міксером протягом 3-5 хвилин до пишної маси. Додайте ванільний цукор та цедру лимона.
- Додайте яйця кімнатної температури в суміш по одному, не вимикаючи міксер.
- Просійте разом сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль.
- Змішайте вологі інгредієнти: йогурт кімнатної температури та молоко кімнатної температури разом протягом кількох секунд.
- Перейдіть на силіконову лопатку і додайте сухі та вологі інгредієнти в масляно-яєчну суміш у 4 кроки: вологий, сухий, вологий, сухий.
- Вилийте тісто для пирога у форму.
- Випікайте 40-45 хвилин при 180 C, доки шпажка, вставлена в середину пирога, не вийде чистою.
Для Лимонадного сиропу
- Проварити всі інгредієнти разом кілька хвилин до консистенції сиропу, потім наколоти корж зверху і полити теплим сиропом теплого коржа.
- Дайте пирогу відпочити кілька хвилин у формі, потім переверніть його та дайте йому охолонути до кімнатної температури на решітці перед глазуруванням.
Приготуйте цитрусову глазур
- Свіжий лимонний сік змішайте з цукровою пудрою до однорідності. Відрегулюйте кількість рідкого/сухого інгредієнта, якщо необхідно, щоб досягти потрібної консистенції для наливання глазурі.
- Поливаємо глазур’ю холодний торт. Дайте йому застигнути кілька хвилин, і ваш пиріг готовий. Його можна прикрасити кількома скибочками апельсина та лимона, малиною та листочками м’яти.