Неймовірно смачний, ситний овочевий суп з куркою, наповнений ароматами петрушки, кмину, орегано, чебрецю і перцю. В холодну пору року, це саме те, що треба. Він насичений ароматами ніжних овочів селери та моркви, шматочками обсмаженої курки, зеленим горошком, солодкою кукурудзою та бульйоном з ароматними спеціями. На додачу, це ще й дуже корисна страва.
Для приготування цього супа тобі знадобиться деяке кухонне приладдя, яке ти можеш замовити з безкоштовною доставкою та величезною знижкою тут
В даному рецепті використовуються доступні рецепти, за бажанням ви можете заміни ті чи інші інгредієнти. Цей рецепт не потребує багато часу для приготування, в цьому його плюс.
Поради:
- Якщо у вас немає курячих ніжок, курячі грудки або курячі стегенця ідеально підходять для цього рецепту. Ви також можете використовувати курку на грилі або залишки вареної курки.
- На заміну замороженим можна використовувати консервований горошок і кукурудзу.
- У цьому рецепті так само добре підійдуть сушені трави. 2 чайні ложки італійської приправи — ідеальна суміш сушених трав, яка містить петрушку, орегано, чебрець, майоран і розмарин.
- Ви можете використовувати курячий бульйон замість води, щоб приготувати суп ще більш насиченим.
- Якщо у вас немає нарізаних кубиками помідорів, можна використовувати томатний соус або консервовані помідори.
- Якщо ви хочете, щоб ваш суп був трохи густішим, змішайте 1 столову ложку кукурудзяного крохмалю з 1 столовою ложкою води і влийте в суп. У міру нагрівання він миттєво почне густіти.
- Ви можете покращити цей рецепт курячого овочевого супу, не змінюючи основний смак, додавши додаткові овочі або зробивши його вершковим.
Інгредієнти:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1 зубчик часнику, дрібно порізати
- 1 цибулина, нарізати кубиком
- 1 стебло селери, нарізати кубиком
- 1 морква, нарізати кружальцями
- 2 курячих ніжки – або 2 курячі грудки
- 1,5 л води
- 1 склянка помідорів, кубиками
- 2 столові ложки свіжої петрушки
- 1 столова ложка кмину
- 1/2 чайної ложки свіжого орегано
- 1/2 чайної ложки свіжого чебрецю
- перець за смаком
- сіль за смаком
- 1 склянка свіжомороженої кукурудзи -розморозити
- 1 склянка свіжомороженої горошку – розморозити
Приготування:
Крок 1
Селеру, моркву, цибулю і часник дрібно наріжте кубиками.
Крок 2
Подрібніть свіжу петрушку, орегано і чебрець.
Крок 3
Помідори нарізати кубиками. Або використати консервовані.
Крок 4
Обсмажте цибулю, подрібнений часник і селеру у великій каструлі зі столовою ложкою оливкової олії протягом 10 хвилин до прозорості.
Крок 5
Додайте в каструлю моркву, курячі ніжки, нарізані кубиками помідори, свіжу зелень і спеції.
Крок 6
Перемішайте до однорідності та обсмажте 10 хвилин, поки курка не підрум’яниться.
Крок 7
У каструлю додайте кип’ячену воду і варіть 15 хвилин.
Крок 8
Готові курячі ніжки дістаньте з каструлі, додайте кукурудзу та горошок, варіть ще 5 хвилин.
Крок 9
Курку відділити від кістки і розділити на шматочки за допомогою двох виделок.
Крок 10
Додайте подрібнену курку назад у каструлю та перемішайте, щоб з’єднати.
Крок 11
Подавайте зі свіжою петрушкою.
Щоб зробити кремовий варіант цього супу, додайте ½ склянки жирних вершків в останні 10 хвилин варіння. Якщо ви хочете, щоб він був ще більш вершковим, додайте ¼ склянки борошна універсального призначення до жирних вершків, перш ніж додати їх у суп.
Смачного!