Простий, вологий та дуже смачний перевернутий яблучний пиріг стане окрасою і зіркою будь якого столу. Восени, коли наступає сезон ароматних фруктів, таких як яблука, цей десерт стане чудовим варіантом для посиденьок з сім’єю, друзями або ж до будь-якої події. Родзинка цього десерту – це карамельний соус з додаванням віскі. Ви точно здивуєте ваших близьких.
Інгредієнти:
- 1/2 склянки світло-коричневого цукру
- 1 ложка кориці
- 2-3 терпких яблука , очищених від шкірки, серцевини та нарізаних скибочками завтовшки 1 см
- 1/2 чайної ложки лимонного соку
- 1 стакан цукрового піску
- 1/2 склянки вершкового масла, кімнатної температури
- 1 ½ склянки борошна
- 1 ½ чайної ложки розпушувача
- 1/2 чайні ложки солі
- 2 великих яйця
- 1/2 склянки молока
- 1/2 чайна ложка ванільного екстракту
Для карамельного соусу:
- 1/4 склянки жирних вершків
- 1/4 склянки світло-коричневого цукру
- 2 столові ложки вершкового масла
- 1 столова ложка віскі
- Щіпка солі
Приготування:
Крок 1
Розігрійте духовку до 180 °C . Вистеліть дно форми діаметром 22 см пергаментним папером. Потім змастіть тільки боки форми.
Крок 2
У маленькій мисці змішайте коричневий цукор і корицю і розкладіть рівним шаром на дно форми. Потім очистіть яблука від шкірки, серцевини та наріжте часточками в 1см. Полийте їх лимонним соком, щоб вони не підрум’янилися. Розташуйте яблука поверх шару коричневого цукру гарним візерунком, що перекриває один одного.
Крок 3
В великій мисці для змішування з’єднайте цукровий пісок і розм’якшене масло. Збийте на високій швидкості, щоб масло стало легким і пухким, 2-3 хвилини. Додайте яйця, сіль, молоко та ваніль, ще раз збийте. Введіть просіяне борошно з розпушувачем і перемішайте тісто до ідеальної однорідності.
Крок 4
Обережно розподіліть тісто для пирога поверх нарізаних яблук. Постукайте каструлею по столу, щоб видалити бульбашки повітря. Потім поставте деко в духовку і випікайте 40-50 хвилин, поки зубочистка, вставлена в центр пирога, не вийде чистою.
Крок 5
Дайте пирогу охолонути на столі принаймні 15 хвилин. Потім обережно переверніть пиріг з форми на тарілку. Зніміть пергаментний папір.
Крок 6
Для соусу: в невелику каструльку додайте жирні вершки, коричневий цукор, масло, віскі та сіль. Перемішайте та нагрівайте, поки коричневий цукор повністю не розчиниться, а соус стане однорідним. Верх пирога полийте карамельним соусом з віскі. Подавайте негайно або поставте в холодильник до готовності до подачі. Цей пиріг найкраще подавати теплим або кімнатної температури.
Смачного!