Салат зі шпинатом, яблуком і журавлиною, заправлений медовим соусом – шалено смачний і надзвичайно корисний! Цей сезонний салат — ідеальна страва для будь-якого випадку, будь то маленька вечеря чи сімейна трапеза в будні, оскільки він обов’язково буде дуже популярним. Крім того, його легко готувати, і він досить гарний, щоб викликати багато захвату.
Поради щодо приготування:
- Якщо ви не можете знайти красивий шпинат, рукола, крес-салат або поєднання будь-якого з них також будуть смачними як основа для цього салату.
- Всі інгредієнти для цього салату можна підготувати заздалегідь. Просто тримайте їх окремо та перемішайте безпосередньо перед подачею.
- Замість сушеної журавлини можете використати родзинки.
- Цей салат зі шпинатом стане чудовим гарніром, але він також чудово поєднується з куркою, креветками або лососем для легкого здорового обіду чи вечері. Додайте гарячий хрусткий хліб для чудової страви!
Інгредієнти:
- 1 склянка подрібненого мигдалю
- 1 чайна ложка оливкової олії першого віджиму
- 2 чайні ложки меду
- ¼ чайної ложки солі
- ½ склянки сушеної журавлини
- 1 столова ложка води
Для заправки:
- ½ склянки оливкової олії першого віджиму
- ¼ cклянки меду
- 3 столові ложки яблучного оцту
- 1 середній зубчик часнику, дрібно подрібнити
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
- 2 чайні ложки маку
Для салату:
- 8 склянок бейбі шпинату
- 1 велике хрустке червоне яблуко, нарізане четвертинками, очищене від серцевини та тонкими скибочками
- ½ склянки гранатових зерен
Приготування:
- Для мигдалю розігрійте духовку до 160˚С. Вистеліть деко фольгою. Змішайте подрібнений мигдаль, оливкову олію, мед і кошерну сіль і перемішайте. Не хвилюйтеся, якщо мед не покриє всі горіхи. Випікайте 5 хвилин, потім перемішайте, щоб розподілити. Повторіть 2-3 рази (випікання 5 хвилин, потім перемішування), поки мигдаль не стане світло-золотистого кольору, приблизно 15-20 хвилин. Вийміть з духовки, перемішайте, щоб відокремилося, а потім відставте охолоджуватися.
- Змішайте журавлину та 1 столову ложку води в маленькій скляній чашці або мисці, придатній для мікрохвильової печі. Накрийте плівкою, безпечною для мікрохвильової печі, і готуйте на високій потужності 40 секунд. Вийміть з мікрохвильової печі та відставте охолоджуватися.
- Змішайте всі інгредієнти для заправки в скляній банці з щільно закритою кришкою. Щільно накрийте кришкою та добре струсіть. Відкладіть.
- Для салату з’єднати шпинат і часточки яблука. Полийте салат ¼ склянки заправки. Зверху покладіть сушену журавлину, гранат і мигдаль. Перемішайте перед подачею. Передайте додаткову заправку за столом.
Смачного!