Всього за 10 хвилин ви можете приготувати чудову страву, як в ресторані. Цей салат поєднує в собі ідеально підібрані смаки овочів і оливкового соусу. Мікс салату, чорні оливки, червона цибуля, помідори та грінки, завершується все пармезаном і чорним перцем і, звичайно, чудовою італійською заправкою для салату! Цей легкий салат підійде під будь яку вашу улюблену страву: м’ясо, рибу, пасту, тощо.
Поради:
Заправка зберігатиметься до двох тижнів у холодильнику в герметичній банці чи пляшці.
Якщо ви готуєте салат заздалегідь, додайте заправку безпосередньо перед подачею.
Використовуйте найсвіжіші інгредієнти.
Додайте білок, щоб зробити цю страву ситнішою, або подавайте її як гарнір чи закуску.
Якщо можете, обов’язково приготуйте грінки самостійно!
Інгредієнти:
Для салату:
180 г мікс салату
1 чашка нарізаних чорних оливок
1 чашка нарізаного скибочками перцю (на ваш смак: болгарський, гострий)
1/2 середньої червоної цибулі, розрізати навпіл і нарізати тонкими як папір скибочками
1 склянка помідорів черрі, розрізаних навпіл
2 склянки домашніх сухариків
сіль за смаком
1/2 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
1/2 склянки свіжонатертого сиру пармезан
Для соусу:
1/3 склянки червоного винного оцту
1½ чайної ложки діжонської гірчиці
1/2 чайної ложки сушеного орегано
1/4 чайної ложки італійської приправи
1/8 чайної ложки подрібнених пластівців червоного перцю
3/4 чайної ложки цукрового піску
1/2 чайної ложки солі
1/8 чайної ложки свіжомеленого чорного перцю
1/2 склянки оливкової олії першого віджиму
Приготування:
З’єднайте всі інгредієнти для салату у великій мисці та перемішайте.
У невеликій мисці збийте оцет, гірчицю, орегано, італійську приправу, пластівці червоного перцю, цукор, сіль і чорний перець.
Продовжуйте збивати і влийте оливкову олію. Збивайте до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Збризніть салат соусом і перемішайте. Подавайте з тертим пармезаном і свіжомеленим чорним перцем.