Ніжне пісочне печиво з лимонним вершковим кремом

Це простий рецепт неймовірного печива, що так і тане у роті! Ніжне, пісочне тісто поєднується зі свіжим, легким вершковим лимонним кремом і дарує неперевершений смак і задоволення. Таке печиво стане ідеальним до гарячих напоїв, як десерт і навіть як солодкий подарунок.

Інгредієнти:

Тісто

  • 250 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 1 чайна ложка ванільного екстракту
  • 1/2 склянки цукрової пудри
  • 1,5 склянки універсального борошна
  • 1/2 склянки кукурудзяного борошна / кукурудзяного крохмалю

Лимонний крем

  • 100 г вершкового масла, розм’якшеного
  • 2 склянки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки цедри лимона
  • 1 чайна ложка лимонного соку

Приготування:

  • Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть деко пергаментом.
  • Помістіть вершкове масло, ваніль і цукрову пудру в миску. Збивайте міксером протягом 1 хвилини, поки маса не стане однорідною і пишною.
  • Змішайте два види борошна і в три етапи додайте до вершково-цукрової суміші.
  • За допомогою ложки, присипаючи руки борошном, скатайте 24-28 кульок. Викладіть на деко.
  • Роздавіть кульки виделкою до товщини 1 см. Випікайте 15 хвилин, печиво має бути блідо-золотистим, а не підрум’яненим. Дайте охолонути у формі для запікання.
  • Тим часом приготуємо лимонний крем. Спочатку збийте вершкове масло до кремоподібного стану, потім поступово, в три етапи додавайте цукрову пудру і продовжуйте збивати. Додайте лимонну цедру та сік і збийте на високій потужності протягом 2 хвилин, щоб глазур стала приємною та пухкою! Перекладіть крем в кондитерській мішок з насадкою, або просто відріжте кінець отвором 1 см.
  • Формуємо печиво. Складаємо як сендвіч. Покриваємо печиво кремом і накриваємо іншим.
  • Готове печиво помістіть на 1 годину в холодильник, щоб застиг крем. Дістаньте з холодильника за 30 хвилин до подачі.

Смачного!

Прокрутка до верху