Це простий рецепт неймовірного печива, що так і тане у роті! Ніжне, пісочне тісто поєднується зі свіжим, легким вершковим лимонним кремом і дарує неперевершений смак і задоволення. Таке печиво стане ідеальним до гарячих напоїв, як десерт і навіть як солодкий подарунок.
Інгредієнти:
Тісто
- 250 г вершкового масла, розм’якшеного
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 1/2 склянки цукрової пудри
- 1,5 склянки універсального борошна
- 1/2 склянки кукурудзяного борошна / кукурудзяного крохмалю
Лимонний крем
- 100 г вершкового масла, розм’якшеного
- 2 склянки цукрової пудри
- 2 чайні ложки цедри лимона
- 1 чайна ложка лимонного соку
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C. Вистеліть деко пергаментом.
- Помістіть вершкове масло, ваніль і цукрову пудру в миску. Збивайте міксером протягом 1 хвилини, поки маса не стане однорідною і пишною.
- Змішайте два види борошна і в три етапи додайте до вершково-цукрової суміші.
- За допомогою ложки, присипаючи руки борошном, скатайте 24-28 кульок. Викладіть на деко.
- Роздавіть кульки виделкою до товщини 1 см. Випікайте 15 хвилин, печиво має бути блідо-золотистим, а не підрум’яненим. Дайте охолонути у формі для запікання.
- Тим часом приготуємо лимонний крем. Спочатку збийте вершкове масло до кремоподібного стану, потім поступово, в три етапи додавайте цукрову пудру і продовжуйте збивати. Додайте лимонну цедру та сік і збийте на високій потужності протягом 2 хвилин, щоб глазур стала приємною та пухкою! Перекладіть крем в кондитерській мішок з насадкою, або просто відріжте кінець отвором 1 см.
- Формуємо печиво. Складаємо як сендвіч. Покриваємо печиво кремом і накриваємо іншим.
- Готове печиво помістіть на 1 годину в холодильник, щоб застиг крем. Дістаньте з холодильника за 30 хвилин до подачі.
Смачного!