Цей ситний рецепт рагу готують із шматочків яловичини, підсмаженої з цибулею та часником, а потім тушкують на повільному вогні в суміші бульйону та червоного вина до готовності. Рагу приправляють орегано, чебрецем і лавровим листом, а за півгодини до готовності додають свіжий гарбуз. Подають з хрустким хлібом.
Це чудова страва для прохолодних осінніх днів. Також рагу з яловичини і гарбуза чудово підійде до святкового столу, щоб здивувати та порадувати гостей та рідних. Ця страва дуже смачна, корисна і виглядає ну дуже апетитно.
Поради:
- Використовуйте жирну яловичину. Її нарізають маленькими кубиками розміром 2,5 см і варять на слабкому вогні майже дві години. Під час приготування яловичина розкладеться і стане більш ніжною. Не використовуйте тут нежирну яловичину, вона ніколи не стане м’якою, навіть якщо готувати її годинами.
- Якщо ви хочете тушковану яловичину без вина, замініть її на яловичий бульйон.
- Якщо ви хочете додати більше овочів, можна додати моркву і помідори.
- Заощаджуйте час на підготовку та купуйте попередньо нарізаний гарбуз.
Інгредієнти:
- 1 столова ложка оливкової олії
- 1,5 склянки нарізаної цибулі, 1 велика
- 2 зубчики часнику , подрібнити
- 1 кг жирної яловичини, нарізати кубиками 2,5 см
- сіль і чорний перець за смаком
- 1 столова ложка томатної пасти
- 2,5 склянки яловичого бульйону
- 1/4 склянки червоного вина
- 1 чайна ложка сушеного орегано
- 1 гілочка свіжого чебрецю
- 1 лавровий лист
- 4 склянки гарбуза, нарізати кубиками розміром 2,5 см
Приготування:
- У великій каструлі або сковорідці обсмажте цибулю в олії на середньому вогні до м’якості приблизно 5 хвилин. Додайте часник і готуйте 1 хвилину до появи аромату.
- Додайте м’ясо та 1 чайну ложку солі, обсмажте 5–7 хвилин. Додайте томатну пасту, варіть 1 хвилину.
- Додайте решту інгредієнтів, крім гарбуза, накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні, поки м’ясо не стане м’яким, приблизно 1,5 години.
- Додайте гарбуз і готуйте ще 30-35 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким.
- Спробуйте на сіль і відрегулюйте за потреби, додайте лавровий лист і подавайте.
Смачного!