Салат з руколи, апельсинів, глазурованого мигдалю з лимонно-імбирним соусом

Цей яскравий свіжий салат з руколи, апельсинів, глазурованого мигдалю з лимонно-імбирною заправкою наповнений смачними сезонними продуктами — ідеально підходить для того, щоб позбутися від осінньої нудьги!

Салат дуже смачний, оригінальний і простий в приготуванні, підійде до будь-яких страв з риби та м’яса. Також, це ідеальна страва для легкої, романтичної вечері. Не пошкодуйте свого часу та приготуйте цей чудовий салат.

Інгредієнти:

Для маринованої червоної цибулі:

  • ¾ склянки білого винного оцту
  • 1 чайна ложка цукру
  • ½ чайні ложки солі
  • ½ середньої червоної цибулі, тонко нарізаної
  • вода

Для мигдалю в медовій глазурі:

  • 1 чайна ложка вершкового масла
  • 2 чайні ложки меду
  • ½ склянки нарізаного мигдалю
  • сіль

Для лимонно-імбирної заправки:

  • 3 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 2 столові ложки меду
  • 1 столова ложка дрібно натертого свіжого імбиру
  • ½ склянки оливкової олії першого віджиму
  • ¼ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого перцю
  • 1 ½ чайної ложки насіння маку

Для салату:

  • 200 г бейбі руколи, можна замінити на іншу зелень
  • 3 середніх апельсина очистити від шкірки, розрізати навпіл і нарізати скибочками по 0,5 см
  • ½ склянки гранатових зерен
  • маринована червона цибуля
  • лимонно-імбирна заправка з насінням маку
  • мигдаль, глазурований медом

Приготування:

  • Для цибулі змішайте оцет, цукор і сіль у півлітровій банці. Добре перемішайте, щоб цукор і сіль розчинилися. Додайте нарізану цибулю і додайте стільки води, щоб покрити цибулю. Щільно закрийте кришкою і обережно струсіть банку. Відставте мінімум на 15 хвилин, поки приготуєте горіхи та решту салату. (За бажанням можна зробити за день або два заздалегідь.)
  • Для мигдалю покладіть на робочу поверхню шматок фольги. Злегка збризніть кулінарним спреєм або збризніть невеликою кількістю олії, а потім протріть паперовим рушником, щоб злегка змастити поверхню. Розтопіть вершкове масло в антипригарній сковороді середнього розміру на середньому вогні. Додайте мед і перемішайте, щоб з’єднати. Додайте горіхи і глазуруйте 3-5 хвилин, часто помішуючи, поки мигдаль не стане золотисто-коричневим. Злегка посипте сіллю і акуратно перемішайте. Розкласти мигдаль на підготовлену фольгу. Деякі з них злипаються в невеликі грудки. Відставте остигати. Зберігайте в герметичному контейнері після охолодження, якщо не використовувати відразу.
  • Для лимонно-імбирної заправки помістіть всі інгредієнти в скляну банку з щільно закритою кришкою. Добре струсіть.
  • Для салату викладіть руколу (або іншу зелень) у велику салатницю. Зверху покладіть скибочки апельсина, мариновану червону цибулю і зерна гранату. Полийте соусом і посипте зверху мигдалем.

Смачного!

Прокрутка до верху