Цей простий рецепт смаженого рису готується за 20 хвилин! Білий рис пасерується в кунжутній олії, потім додається соєвий соус, імбир, зелена цибуля, морква, часник і, звичайно, яйце. Цей смачний і ситний гарнір ідеально підійде до будь-якої вашої улюбленої страви з курки в азійському стилі.
Поради:
- переконайтеся, що ваш рис охолоджений прямо з холодильника, щоб отримати найкращі результати.
- не соромтеся використовувати будь-яку комбінацію ваших улюблених овочів у цьому рецепті; заморожені овочеві суміші добре працюють!
- ви можете використовувати коричневий рис або кіноа замість білого рису для більш здорового обміну.

Варіації смаженого рису з яйцем:
- Хочете гострого? Збийте 1-2 чайні ложки шрірача або часникового соусу чилі з соєвим соусом і додайте його до рису на кроці 5.
- Хочете більше овочів? Додайте до 2 чашок нарізаної невеликими кубиками брокколі, цвітної капусти, едамаму, гороху тощо під час пасерування моркви на кроці 2.
- Хочете використати залишки м’яса? До овочів на кроці 2 додайте нарізану кубиками курку, яловичину, свинину або креветки.
Інгредієнти:
- 2 столові ложки кунжутної олії
- ½ склянки нарізаної кубиками цибулі
- ½ склянки нарізаної кубиками моркви
- 1 чайна ложка тертого часнику
- 1 чайна ложка тертого імбиру
- 3 столові ложки несолоного вершкового масла
- 3 склянки вареного охолодженого білого рису
- 3 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
- 2 великих яйця збити
- ¼ склянки тонко нарізаної зеленої цибулі
Приготування:
- Поставте велику сковороду на середній вогонь і додайте 2 столові ложки кунжутної олії.
- Коли масло розігріється, додайте цибулю і моркву. Готуйте 3-4 хвилини або поки овочі не стануть м’якими і не почнуть підрум’янюватися.

- Додайте часник і імбир. Перемішайте і варіть ще хвилину.
- Додайте соєвий соус і готуйте рис, періодично помішуючи, поки не нагріється.

- Зробіть отвір у центрі рису та додайте збиті яйця. Дайте яйцям приготуватися 30 секунд, потім перемішайте яйця і вмішайте їх в рис.

- Зніміть обсмажений рис з вогню і додайте зелену цибулю. Насолоджуйтеся негайно.

Смачного!