Смажений рис з яйцями і овочами

Цей простий рецепт смаженого рису готується за 20 хвилин! Білий рис пасерується в кунжутній олії, потім додається соєвий соус, імбир, зелена цибуля, морква, часник і, звичайно, яйце. Цей смачний і ситний гарнір ідеально підійде до будь-якої вашої улюбленої страви з курки в азійському стилі.

Поради:

  • переконайтеся, що ваш рис охолоджений прямо з холодильника, щоб отримати найкращі результати.
  • не соромтеся використовувати будь-яку комбінацію ваших улюблених овочів у цьому рецепті; заморожені овочеві суміші добре працюють!
  • ви можете використовувати коричневий рис або кіноа замість білого рису для більш здорового обміну.

Варіації смаженого рису з яйцем:

  • Хочете гострого? Збийте 1-2 чайні ложки шрірача або часникового соусу чилі з соєвим соусом і додайте його до рису на кроці 5.
  • Хочете більше овочів? Додайте до 2 чашок нарізаної невеликими кубиками брокколі, цвітної капусти, едамаму, гороху тощо під час пасерування моркви на кроці 2.
  • Хочете використати залишки м’яса? До овочів на кроці 2 додайте нарізану кубиками курку, яловичину, свинину або креветки.

Інгредієнти:

  • 2 столові ложки кунжутної олії
  • ½ склянки нарізаної кубиками цибулі
  • ½ склянки нарізаної кубиками моркви
  • 1 чайна ложка тертого часнику
  • 1 чайна ложка тертого імбиру
  • 3 столові ложки несолоного вершкового масла
  • 3 склянки вареного охолодженого білого рису
  • 3 столові ложки соєвого соусу з низьким вмістом натрію
  • 2 великих яйця збити
  • ¼ склянки тонко нарізаної зеленої цибулі

Приготування:

  • Поставте велику сковороду на середній вогонь і додайте 2 столові ложки кунжутної олії.
  • Коли масло розігріється, додайте цибулю і моркву. Готуйте 3-4 хвилини або поки овочі не стануть м’якими і не почнуть підрум’янюватися.
  • Додайте часник і імбир. Перемішайте і варіть ще хвилину.
  • Додайте соєвий соус і готуйте рис, періодично помішуючи, поки не нагріється.
  • Зробіть отвір у центрі рису та додайте збиті яйця. Дайте яйцям приготуватися 30 секунд, потім перемішайте яйця і вмішайте їх в рис.
  • Зніміть обсмажений рис з вогню і додайте зелену цибулю. Насолоджуйтеся негайно.

Смачного!

Прокрутка до верху