Спіральки з корицею з листкового тіста

Ці чудові листкові спіральки з корицею такі прості у приготуванні та надзвичайно смачні! Куплене в магазині готове листкове тісто змащують вершковим маслом, посипають смачною сумішшю цукру з корицею, а потім перекручують і відправляють у духовку для запікання.

Поради перед приготуванням:

  • Щоб розморозити тісто при кімнатній температурі, просто вийміть його з упаковки і дайте листам розморозитися, доки вони легко не розгорнуться. Час може бути різним, але не більше 40 хвилин.
  • Завжди розгортайте листи тіста на злегка присипаній борошном поверхні або силіконовому килимку, щоб воно не прилипало до столу.
  • Якщо тісто трісне під час розгортання, збризніть тріщину невеликою кількістю води, а потім притисніть краї, щоб закрити.
  • Тісто має бути холодним для роботи. Якщо воно стає надто теплим, щоб обробити його, потрібно поставити його в холодильник або морозилку, щоб охолонути, перш ніж продовжувати готувати.
  • Використовуйте високоякісне вершкове масло з вмістом жиру 82% для отримання найкращого смаку.
  • Перед нанесенням розтоплене масло має нагрітися до кімнатної температури, інакше воно розтопить тісто.
  • Закрутки повинні охолонути в морозилці, поки духовка розігрівається. Це допомагає їм підтримувати форму.
  • Перевірте дно тіста перед тим, як виймати спіральки з корицею з духовки, щоб переконатися, що вони повністю пропеклися.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка готового листкового тіста
  • 45 г вершкового масла, розтопленого, але не гарячого
  • 120 г цукрового піску
  • 1 чайна ложка кориці
  • 1 яйце для змащування спіралей
  • ложка молока для змащування спіралей

Приготування:

  • Розморозьте листкове тісто (якщо використовуєте заморожене), але переконайтеся, що воно ще холодне.
  • Змішайте корицю з цукровим піском.
  • Обережно розтопіть масло в мікрохвильовій печі на повільному вогні, а потім дайте йому охолонути до кімнатної температури. Не використовуйте його гарячим, оскільки це може розплавити тісто.
  • Вистеліть 2 дека пергаментним папером, змащувати їх не потрібно, оскільки листкове тісто містить достатньо жиру.
  • Розгорніть один аркуш листкового тіста на злегка посипану борошном кухонну поверхню. Використовуючи качалку, обережно розкачайте верхню частину тіста, щоб закріпити усі складки.
  • За допомогою пензлика для тіста змастіть тісто розтопленим, але не гарячим маслом і посипте цукром з корицею. Складіть верхню половину аркуша на нижню половину та обережно притисніть два аркуші один до одного.
  • За допомогою коліщатка для піци або гострого ножа наріжте тісто на смужки по 2 см і скрутіть кожну смужку, а потім покладіть їх на деко, залишаючи між ними достатньо місця для випікання.
  • Якщо в будь-який момент листкове тісто стане теплим, помістіть його в морозилку на кілька хвилин, щоб воно охололо. Не форсуйте випічку, поки вона ще гаряча, це тільки зіпсує.
  • Збийте одне яйце з невеликою кількістю молока, а потім нанесіть на тісто.
  • Попередньо розігрійте духовку до 190C, охолоджуючи тісто в холодильнику або морозильній камері. Охолодження краще збереже форму випічки.
  • Випікайте їх при 190C приблизно 16 хвилин або поки верх не стане золотисто-коричневим, а низ рівномірно пропечеться. Потім перейдіть до наступного дека.
  • Дайте їм трохи охолонути на деку протягом 5 хвилин, а потім перемістіть їх на решітку для охолодження.

Смачного!

    Прокрутка до верху