Це простий і дуже смачний рецепт шоколадного торту! Шоколадний торт-ганаш — це чудове поєднання вологого шоколадного бісквіту з вершковою та шовковистою глазур’ю з шоколадного ганашу в якості начинки. Він приголомшливий для смакових рецепторів! Це однозначно найкращий рецепт, щоб вразити свою родину та друзів лише за годину або менше.
Поради щодо приготування:
- Вимірюйте інгредієнти за допомогою цифрових ваг для точності.
- Усі інгредієнти для шоколадного торта мають бути кімнатної температури для належного емульгування: яйця, молоко, кава тощо.
- Не пропускайте сіль, яка збалансує солодкість цього торта.
- Для шоколадного ганашу використовуйте жирні вершки (33%) і якісний шоколад.
- Не перепікайте бісквітні шари, оскільки це призведе до сухої текстури. Використовуйте тест зубочисткою, щоб перевірити, чи готовий ваш бісквіт.
- Не давайте вершкам закипіти, оскільки це може спалити шоколад. Так само переконайтеся, що ви нагріли вершки настільки, щоб вони могли розтопити шоколад.
- Виливаючи ганаш на верхню частину торта, переконайтеся, що ганаш має правильну температуру (консистенцію) і не є ні надто рідким (теплий), ні надто густим (холодний).
Інгредієнти:
Для шоколадного бісквіту (Форма розміром 20 см)
- 170 г ( 1⅓ склянки ) борошна універсального призначення
- 45 г ( ½ склянки ) какао-порошку без цукру
- 120 г ( ⅔ склянки ) цукрового піску
- 120 г ( ⅔ склянки ) коричневого цукру
- 1 чайна ложка харчової соди
- 1 чайна ложка розпушувача
- ½ чайні ложки солі
- 70 г ( ⅓ склянки ) рослинної олії
- 2 яйця кімнатної температури
- 165 г ( ⅔ склянки ) молока кімнатної температури
- 120 г ( ½ чашки ) свіжозвареної міцної кава кімнатної температури
Шоколадна глазур ганаш
- 100 г ( ½ чашки ) якісного чорного шоколаду
- 100 г ( ½ склянки ) жирних вершків 33% жирності
- 10 г (1 столова ложка) вершкового масла кімнатної температури
Приготування:
Шоколадний бісквіт
- Розігрійте духовку до 200°C і приготуйте форму для випічки діаметром 20 см, застеливши дно пергаментним папером.
- Електричним ручним міксером збийте вологі інгредієнти протягом 1-2 хвилин: яйце кімнатної температури, олію, цукор, каву та молоко.
- Просійте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, какао-порошок, сіль.
- Додайте вологі інгредієнти в сухі інгредієнти, потім обережно перемішайте, поки вони не з’єднаються, а потім вилийте тісто у підготовлену форму для випічки.
- Зменшіть температуру духовки до 180°C. Випікайте 50 хвилин або поки зубочистка, вставлена в середину коржа, не вийде чистою.
- Охолодіть шоколадний бісквіт на решітці. Перед глазуруванням охолодіть його в холодильнику.
Шоколадний ганаш
- Нагрійте вершки до кипіння, вилийте теплі вершки на шоколад і дайте їм постояти протягом хвилини, потім перемішайте, а потім додайте масло до однорідності. Дайте йому досягти кімнатної температури.
- Перевірте текстуру шоколадного ганашу на тарілці або склянці. Воно не повинно бути занадто рідким (надто теплим) і не повинно бути занадто густим (надто холодним), але мати правильну консистенцію, тобто мати правильну температуру.
Збірка торта
- Після того, як торт добре охолоне, нанесіть шоколадний ганаш на верх торта, наливши зверху ганаш або використовуючи кондитерський мішок.
- Подавайте торт свіжим або зберігайте 2-3 дні при кімнатній температурі або в холодильнику.
Смачного!