Супер шоколадний торт-ганаш – легко, швидко і дуже смачно!

Це простий і дуже смачний рецепт шоколадного торту! Шоколадний торт-ганаш — це чудове поєднання вологого шоколадного бісквіту з вершковою та шовковистою глазур’ю з шоколадного ганашу в якості начинки. Він приголомшливий для смакових рецепторів! Це однозначно найкращий рецепт, щоб вразити свою родину та друзів лише за годину або менше.

Поради щодо приготування:

  1. Вимірюйте інгредієнти за допомогою цифрових ваг для точності.
  2. Усі інгредієнти для шоколадного торта мають бути кімнатної температури для належного емульгування: яйця, молоко, кава тощо.
  3. Не пропускайте сіль, яка збалансує солодкість цього торта.
  4. Для шоколадного ганашу використовуйте жирні вершки (33%) і якісний шоколад.
  5. Не перепікайте бісквітні шари, оскільки це призведе до сухої текстури. Використовуйте тест зубочисткою, щоб перевірити, чи готовий ваш бісквіт.
  6. Не давайте вершкам закипіти, оскільки це може спалити шоколад. Так само переконайтеся, що ви нагріли вершки настільки, щоб вони могли розтопити шоколад. 
  7. Виливаючи ганаш на верхню частину торта, переконайтеся, що ганаш має правильну температуру (консистенцію) і не є ні надто рідким (теплий), ні надто густим (холодний).

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту (Форма розміром 20 см)

  • 170 г ( 1⅓ склянки ) борошна універсального призначення
  • 45 г ( ½ склянки ) какао-порошку без цукру
  • 120 г ( ⅔ склянки ) цукрового піску
  • 120 г ( ⅔ склянки ) коричневого цукру
  • 1 чайна ложка харчової соди
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ½ чайні ложки солі
  • 70 г ( ⅓ склянки ) рослинної олії
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 165 г ( ⅔ склянки ) молока кімнатної температури
  • 120 г ( ½ чашки ) свіжозвареної міцної кава кімнатної температури

Шоколадна глазур ганаш

  • 100 г ( ½ чашки ) якісного чорного шоколаду 
  • 100 г ( ½ склянки ) жирних вершків 33% жирності
  • 10 г (1 столова ложка) вершкового масла кімнатної температури

Приготування:

Шоколадний бісквіт

  • Розігрійте духовку до 200°C і приготуйте форму для випічки діаметром 20 см, застеливши дно пергаментним папером.
  • Електричним ручним міксером збийте вологі інгредієнти протягом 1-2 хвилин: яйце кімнатної температури, олію, цукор, каву та молоко.
  • Просійте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, соду, какао-порошок, сіль.
  • Додайте вологі інгредієнти в сухі інгредієнти, потім обережно перемішайте, поки вони не з’єднаються, а потім вилийте тісто у підготовлену форму для випічки.
  • Зменшіть температуру духовки до 180°C. Випікайте 50 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в середину коржа, не вийде чистою.
  • Охолодіть шоколадний бісквіт на решітці. Перед глазуруванням охолодіть його в холодильнику.

Шоколадний ганаш

  • Нагрійте вершки до кипіння, вилийте теплі вершки на шоколад і дайте їм постояти протягом хвилини, потім перемішайте, а потім додайте масло до однорідності. Дайте йому досягти кімнатної температури.
  • Перевірте текстуру шоколадного ганашу на тарілці або склянці. Воно не повинно бути занадто рідким (надто теплим) і не повинно бути занадто густим (надто холодним), але мати правильну консистенцію, тобто мати правильну температуру.

Збірка торта

  • Після того, як торт добре охолоне, нанесіть шоколадний ганаш на верх торта, наливши зверху ганаш або використовуючи кондитерський мішок.
  • Подавайте торт свіжим або зберігайте 2-3 дні при кімнатній температурі або в холодильнику.

Смачного!

Прокрутка до верху