Незабаром, Різдво! Зробіть свята особливими за допомогою цієї запеченої качки в журавлинно-апельсиновій глазурі! Завдяки ідеально хрусткій шкірці та пряній глазурі, повній святкового смаку, ця смажена качка додасть елегантності вашому святковому столу.
Поради щодо приготування:
- Нам потрібно переконатися, що качка повністю розморозилася перед запіканням.
- Після видалення нутрощів ми можемо кинути їх або зберегти, щоб зробити чудовий бульйон або навіть качиний паштет. На ваш вибір.
- Будь ласка, зверніть увагу, що не можна проколювати м’ясо під час надрізу. Якщо нарізати м’ясо, воно може пересохнути. Ось чому гострий ніж важливий.
Інгредієнти:
- 1 ціла качка з нутрощами та шлунками
- 1 цибулина нарізана четвертинками
- 1 лимон на четвертинки
- Кілька гілочок розмарину, шавлії та чебрецю
- сіль
- 1 чайна ложка солодкої паприки
- 1 чайна ложка перцю
- 1 чайна ложка часникового порошку
Журавлинно-апельсинова глазур
- 1 стакан журавлинного соку
- ½ склянки апельсинового соку
- ¼ склянки патоки або меду
- 2 палички кориці
- 1 зубчик часнику тертий або подрібнений
- 2 чайні ложки свіжого тертого імбиру
- 1 чайна ложка бальзамічного оцту
- ¼ чайні ложки солі
- Щіпка кайєнського перцю
- 2 чайні ложки кукурудзяного крохмалю
- 1 столова ложка холодної води
- ½ чайної ложки свіжої цедри апельсина
Приготування:
Качка
- Обсушіть качку паперовими рушниками. Зріжте зайвий жир на стороні, протилежній порожнині. Покладіть качку на міцну обробну дошку та надріжте шкіру грудей гострим ножем. Розріжте шкіру хрест-навхрест, але переконайтеся, що ви не проколюєте м’ясо, щоб воно не висохло.
- Наповніть качину порожнину четвертинками цибулі, четвертинками лимона та зеленню і зв’яжіть разом ніжки. Ще раз обсушіть качку паперовими рушниками, щоб видалити якомога більше вологи, і щедро посипте сіллю. Поставте в холодильник без кришки принаймні на 8-24 годин, щоб шкірка стала ще більш хрусткою.
- Вийміть качку за 30 хвилин до запікання, щоб постояти при кімнатній температурі та розігріти духовку до 220 С. Змішайте паприку, перець і часник і натріть качку. Накрийте форму для запікання фольгою та поставте решітку в форму для запікання. Якщо у вас немає сковороди, замініть її великим деком і решіткою.
- Випікайте 15 хвилин у розігрітій до 220 С духовці, а потім зменшіть температуру до 180 градусів. Продовжуйте смажити, принаймні одну годину 15 хвилин, хоча це може зайняти більше часу, залежно від птиці.
- Приготуйте журавлинно-апельсинову глазур (див. нижче). Змастіть качку і готуйте ще 15 хвилин.
- Коли качка приготується, вийміть її з духовки, накрийте фольгою і дайте постояти 10-15 хвилин. Наріжте качку та подавайте до столу.
Журавлинно-апельсинова глазур
- У маленькій каструлі змішайте журавлинний сік, апельсиновий сік, патоку, палички кориці, часник, імбир, бальзамічний оцет, сіль і кайєнський перець. Доведіть до кипіння на середньому сильному вогні, а потім варіть, поки він трохи не зменшиться.
- У невеликій мисці збийте разом кукурудзяний крохмаль і трохи холодної води, поки не стане однорідною кашкою. Збийте в соус, щоб уникнути утворення грудочок, і доведіть до кипіння. Продовжуйте збивати і дайте суміші покипіти близько хвилини, поки вона не загусне.
- Вимкніть вогонь і додайте апельсинову цедру. Налийте трохи соусу в невелику миску і змастіть качку в останні 15 хвилин запікання. Соус, що залишився, подайте збоку.
Смачного!