Торт Баноффі

Торт Баноффі — це чудове поєднання бананового бісквіту та глазурі з вершкового сиру з солоною карамеллю. Банановий бісквіт надзвичайно вологий і м’який, а сирна глазур із солоною карамеллю неперевершена. Ви неодмінно отримаєте смакову насолоду. Це чудовий десерт до свят!

Поради:

  • Найкраще в цьому торті використовувати стиглі жовті банани з коричневими плямами. Не рекомендовано використовувати вже чорні банани, оскільки вони можуть додати торту неприємний смак бродіння.
  • Якщо ви помітили, що масло відокремлюється від карамельного соусу, не панікуйте. Енергійно збивайте віночком і дивіться, чи воно знову з’єднається. Якщо це не допомогло, додайте 1-2 столові ложки окропу і розмішуйте, доки соус не стане однорідним. Крім того, якщо ви випадково додали забагато води і карамельний соус став занадто рідким, поставте його на повільний вогонь на 1-2 хвилини, поки він знову не загусне.

Інгредієнти:

Домашній солоний карамельний соус

  • ½ склянки вершкового масла
  • ½ склянки жирних вершків
  • 1 склянка світлого або темно-коричневого цукру
  • ½ чайні ложки солі
  • 1 столова ложка меду

Банановий бісквіт

  • 4 великих яйця
  • ½ склянки світлого або темно-коричневого цукру
  • 1 склянка рослинного масла
  • 1 ¾ склянки бананового пюре (приблизно 4-6 бананів)
  • 2 ¼ склянки борошна універсального призначення
  • 4 чайні ложки розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайні ложки кориці
  • Додатково 4 великі банани, розрізані навпіл

Глазур із вершково-сирної солоної карамелі

  • ½ склянки вершкового масла кімнатної температури
  • 1 склянка вершкового сиру, розм’якшеного
  • 2 склянки цукрової пудри, просіяної
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • ½ склянки домашнього солоного карамельного соусу

Приготування:

Домашній солоний карамельний соус

  • У каструлі з товстим дном змішайте масло, жирні вершки, коричневий цукор, сіль і мед і доведіть до кипіння на середньому вогні. Постійно збиваючи, варіть приблизно 5-10 хвилин, поки воно не загусне і не покриє тильну сторону ложки, але все ще буде рідким. Зніміть каструлю з вогню. У міру охолодження карамель загусне. 
  • За допомогою термостійкої чашки наберіть ½ чашки (160 г) карамельного соусу, перемістіть у невелику миску та дайте охолонути до кімнатної температури (це вам знадобиться пізніше для глазурі з вершкового сиру). Дайте решті карамельного соусу охолонути до кімнатної температури, поки ваш пиріг не буде готовий до подачі. 

Банановий бісквіт

  • Розігрійте духовку до 175°C. Вистеліть форму для випічки розміром 23×33 см пергаментним папером. Відкладіть.
  • У великій мисці змішайте яйця, коричневий цукор, олію та бананове пюре на середній швидкості, доки не стане однорідним і добре перемішаним, приблизно 1-2 хвилини, використовуючи ручний або підставний міксер.
  • Додайте борошно, розпушувач, сіль і корицю, обережно перемішайте, щоб з’єдналось. Вилийте тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіліть. За бажанням зверху покладіть розрізані навпіл скибочки банана. Випікайте приблизно 40-50 хвилин або поки зубочистка, вставлена ​​в центр, не вийде чистою. Через 25-30 хвилин накрийте пергаментним папером або алюмінієвою фольгою, якщо верх занадто швидко не підрум’янився. Вийміть з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури.

Глазур із вершково-сирної солоної карамелі

  • У великій мисці за допомогою ручного або підставного міксера збийте масло до кремоподібного стану приблизно 1-2 хвилини. 
  • Додайте вершковий сир і перемішайте до однорідності 1-2 хвилини.
  • Додайте цукрову пудру та ваніль і перемішайте до кремоподібного стану приблизно 1-2 хвилини. 
  • Додайте ½ склянки домашнього солоного карамельного соусу та перемішайте до кремоподібного стану ще 1-2 хвилини. 

Збірка торту

  • Зверху остиглий банановий бісквіт змастіть солоною сирною глазур’ю. Поставте в холодильник на 1 годину. Потім покладіть зверху додаткові скибочки свіжого банана (за бажанням) і полийте залишками карамельного соусу перед подачею. Зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів.

Смачного!

Прокрутка до верху