Торт Баноффі — це чудове поєднання бананового бісквіту та глазурі з вершкового сиру з солоною карамеллю. Банановий бісквіт надзвичайно вологий і м’який, а сирна глазур із солоною карамеллю неперевершена. Ви неодмінно отримаєте смакову насолоду. Це чудовий десерт до свят!
Поради:
- Найкраще в цьому торті використовувати стиглі жовті банани з коричневими плямами. Не рекомендовано використовувати вже чорні банани, оскільки вони можуть додати торту неприємний смак бродіння.
- Якщо ви помітили, що масло відокремлюється від карамельного соусу, не панікуйте. Енергійно збивайте віночком і дивіться, чи воно знову з’єднається. Якщо це не допомогло, додайте 1-2 столові ложки окропу і розмішуйте, доки соус не стане однорідним. Крім того, якщо ви випадково додали забагато води і карамельний соус став занадто рідким, поставте його на повільний вогонь на 1-2 хвилини, поки він знову не загусне.
Інгредієнти:
Домашній солоний карамельний соус
- ½ склянки вершкового масла
- ½ склянки жирних вершків
- 1 склянка світлого або темно-коричневого цукру
- ½ чайні ложки солі
- 1 столова ложка меду
Банановий бісквіт
- 4 великих яйця
- ½ склянки світлого або темно-коричневого цукру
- 1 склянка рослинного масла
- 1 ¾ склянки бананового пюре (приблизно 4-6 бананів)
- 2 ¼ склянки борошна універсального призначення
- 4 чайні ложки розпушувача
- 1 чайна ложка солі
- ½ чайні ложки кориці
- Додатково 4 великі банани, розрізані навпіл
Глазур із вершково-сирної солоної карамелі
- ½ склянки вершкового масла кімнатної температури
- 1 склянка вершкового сиру, розм’якшеного
- 2 склянки цукрової пудри, просіяної
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- ½ склянки домашнього солоного карамельного соусу
Приготування:
Домашній солоний карамельний соус
- У каструлі з товстим дном змішайте масло, жирні вершки, коричневий цукор, сіль і мед і доведіть до кипіння на середньому вогні. Постійно збиваючи, варіть приблизно 5-10 хвилин, поки воно не загусне і не покриє тильну сторону ложки, але все ще буде рідким. Зніміть каструлю з вогню. У міру охолодження карамель загусне.
- За допомогою термостійкої чашки наберіть ½ чашки (160 г) карамельного соусу, перемістіть у невелику миску та дайте охолонути до кімнатної температури (це вам знадобиться пізніше для глазурі з вершкового сиру). Дайте решті карамельного соусу охолонути до кімнатної температури, поки ваш пиріг не буде готовий до подачі.
Банановий бісквіт
- Розігрійте духовку до 175°C. Вистеліть форму для випічки розміром 23×33 см пергаментним папером. Відкладіть.
- У великій мисці змішайте яйця, коричневий цукор, олію та бананове пюре на середній швидкості, доки не стане однорідним і добре перемішаним, приблизно 1-2 хвилини, використовуючи ручний або підставний міксер.
- Додайте борошно, розпушувач, сіль і корицю, обережно перемішайте, щоб з’єдналось. Вилийте тісто в підготовлену форму і рівномірно розподіліть. За бажанням зверху покладіть розрізані навпіл скибочки банана. Випікайте приблизно 40-50 хвилин або поки зубочистка, вставлена в центр, не вийде чистою. Через 25-30 хвилин накрийте пергаментним папером або алюмінієвою фольгою, якщо верх занадто швидко не підрум’янився. Вийміть з духовки та дайте охолонути до кімнатної температури.
Глазур із вершково-сирної солоної карамелі
- У великій мисці за допомогою ручного або підставного міксера збийте масло до кремоподібного стану приблизно 1-2 хвилини.
- Додайте вершковий сир і перемішайте до однорідності 1-2 хвилини.
- Додайте цукрову пудру та ваніль і перемішайте до кремоподібного стану приблизно 1-2 хвилини.
- Додайте ½ склянки домашнього солоного карамельного соусу та перемішайте до кремоподібного стану ще 1-2 хвилини.
Збірка торту
- Зверху остиглий банановий бісквіт змастіть солоною сирною глазур’ю. Поставте в холодильник на 1 годину. Потім покладіть зверху додаткові скибочки свіжого банана (за бажанням) і полийте залишками карамельного соусу перед подачею. Зберігати в герметичному контейнері в холодильнику до 3 днів.
Смачного!