Торт “Колібрі” – це смачний, вологий та пухкий десерт з тропічним смаком банану та ананасу, з додаванням горіхів і вершкового крему. Торт легкий в приготуванні, а результат неперевершений. Чудовий вибір для будь-якого свята або для простого чаювання з рідними. Тож, годі вагатися і мерщій пекти торт.
Поради:
- Подрібнений ананас – цей тропічний фрукт додає торту солодкість і текстуру. Використовуйте консервовані шматочки ананаса з соком.
- Бананове пюре – щоб отримати найкращий і найпотужніший банановий смак, використовуйте перестиглі банани. Чим вони м’якше, тим краще!
- Ви можете замінити 1 чайну ложку харчової соди 2 чайними ложками розпушувача.
- Якщо ви не любитель горіха пекан, ви можете замінити їх волоськими горіхами, горіхами макадамії або мигдалем за бажанням.
- Вийміть яйця, вершковий сир і масло з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
- Якщо ви хочете, щоб ваш пиріг рівномірно піднявся в духовці, рівномірно розподіліть тісто в кожну форму для випікання та постукайте по формі кілька разів, щоб видалити бульбашки повітря перед випіканням.
Інгредієнти:
Для торта
- 3 склянки борошна
- 2 склянки цукрового піску
- 1 чайна ложка меленої кориці
- 1 чайна ложка соди, або 2 ч. л. розпушувача
- 1 чайна ложка солі
- 3 великих яйця
- 1¼ склянки олії
- 2 чайні ложки екстракту ванілі
- 250 г подрібненого ананаса з соком
- 1¾ склянки бананового пюре – приблизно 4-5 стиглих бананів
- 1 склянка горіхів (на вибір пекан, волоський горіх) – нарізаних
Для крему з вершкового сиру
- 2 склянки вершкового масла кімнатної температури
- 450 г вершкового сиру кімнатної температури
- 250 г цукрової пудри
- дрібка солі
- 4 чайні ложки ананасового соку
- 4 чайні ложки екстракту ванілі
- ¼ склянки пекан – дрібно нарізаний для подачі
Приготування:
Крок 1
Змішайте борошно, цукор, корицю, харчову соду та сіль у великій мисці до однорідності.
Крок 2
Додайте яйця, рослинну олію, ваніль, шматочки ананаса з соком, пюре з бананів і нарізані горіхи пекан, перемішуючи до повного з’єднання і густоти.
Крок 3
Рівномірно розподіліть тісто по підготовленим формам 22 см (форми вистеліть пергаментом і краї промажте маслом) і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 °C, 30-40 хвилин або до сухої зубочистки.
Крок 4
Дайте торту «Колібрі» повністю охолонути на решітці при кімнатній температурі, поки готуєте крем.
Крок 5
Додайте вершкове масло та розм’якшений вершковий сир у чашу міксера та збивайте на високій швидкості, доки воно не почне густіти та розпушуватися.
Крок 6
Зменшіть швидкість і поступово додайте цукрову пудру, потім збільште швидкість і влийте ананасовий сік і ваніль. Продовжуйте збивати суміш, поки не отримаєте гладку, густу пухнасту глазур.
Крок 7
Розріжте кожен охолоджений корж навпіл, щоб у вас вийшло 4 круглі пласти (пропустіть цей крок, якщо ви хочете лише 2 шари), потім покладіть перший пласт на підставку для торта та накрийте шаром крему.
Крок 8
Додайте наступний шар, змащуючи кремом, і продовжуйте, поки всі 4 шари торта не будуть покриті кремом. Тепер нанесіть глазур на весь торт зовні, поки він повністю не буде покритий кремом.
Крок 9
Посипте нарізаними горіхами пекан зверху та з боків торта “Колібрі”.
Крок 10
Витримайте торт в холодильнику 5 годин або ніч. Наріжте, подавайте та насолоджуйтесь!
Смачного!