Торт “Колібрі”

Торт “Колібрі” – це смачний, вологий та пухкий десерт з тропічним смаком банану та ананасу, з додаванням горіхів і вершкового крему. Торт легкий в приготуванні, а результат неперевершений. Чудовий вибір для будь-якого свята або для простого чаювання з рідними. Тож, годі вагатися і мерщій пекти торт.

Поради:

  • Подрібнений ананас  – цей тропічний фрукт додає торту солодкість і текстуру. Використовуйте консервовані шматочки ананаса з соком.
  • Бананове пюре  – щоб отримати найкращий і найпотужніший банановий смак, використовуйте перестиглі банани. Чим вони м’якше, тим краще!
  • Ви можете замінити 1 чайну ложку харчової соди 2 чайними ложками розпушувача.
  • Якщо ви не любитель горіха пекан, ви можете замінити їх волоськими горіхами, горіхами макадамії або мигдалем за бажанням.
  • Вийміть яйця, вершковий сир і масло з холодильника, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
  • Якщо ви хочете, щоб ваш пиріг рівномірно піднявся в духовці, рівномірно розподіліть тісто в кожну форму для випікання та постукайте по формі кілька разів, щоб видалити бульбашки повітря перед випіканням.

Інгредієнти:

Для торта

  • 3 склянки борошна
  • 2 склянки цукрового піску
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1 чайна ложка соди, або 2 ч. л. розпушувача
  • 1 чайна ложка солі
  • 3 великих яйця 
  • 1¼ склянки олії
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • 250 г подрібненого ананаса з соком
  • 1¾ склянки бананового пюре – приблизно 4-5 стиглих бананів
  • 1 склянка горіхів (на вибір пекан, волоський горіх)  – нарізаних

Для крему з вершкового сиру

  • 2 склянки вершкового масла кімнатної температури
  • 450 г вершкового сиру кімнатної температури
  • 250 г цукрової пудри
  • дрібка солі
  • 4 чайні ложки ананасового соку
  • 4 чайні ложки екстракту ванілі
  • ¼ склянки пекан – дрібно нарізаний для подачі

Приготування:

Крок 1
Змішайте борошно, цукор, корицю, харчову соду та сіль у великій мисці до однорідності.

Крок 2
Додайте яйця, рослинну олію, ваніль, шматочки ананаса з соком, пюре з бананів і нарізані горіхи пекан, перемішуючи до повного з’єднання і густоти.

Крок 3
Рівномірно розподіліть тісто по підготовленим формам 22 см (форми вистеліть пергаментом і краї промажте маслом) і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 °C, 30-40 хвилин або до сухої зубочистки.

Крок 4
Дайте торту «Колібрі» повністю охолонути на решітці при кімнатній температурі, поки готуєте крем.

Крок 5
Додайте вершкове масло та розм’якшений вершковий сир у чашу міксера та збивайте на високій швидкості, доки воно не почне густіти та розпушуватися.

Крок 6
Зменшіть швидкість і поступово додайте цукрову пудру, потім збільште швидкість і влийте ананасовий сік і ваніль. Продовжуйте збивати суміш, поки не отримаєте гладку, густу пухнасту глазур.

Крок 7
Розріжте кожен охолоджений корж навпіл, щоб у вас вийшло 4 круглі пласти (пропустіть цей крок, якщо ви хочете лише 2 шари), потім покладіть перший пласт на підставку для торта та накрийте шаром крему.

Крок 8
Додайте наступний шар, змащуючи кремом, і продовжуйте, поки всі 4 шари торта не будуть покриті кремом. Тепер нанесіть глазур на весь торт зовні, поки він повністю не буде покритий кремом.

Крок 9
Посипте нарізаними горіхами пекан зверху та з боків торта “Колібрі”.

Крок 10
Витримайте торт в холодильнику 5 годин або ніч. Наріжте, подавайте та насолоджуйтесь!

Смачного!

Прокрутка до верху