Шинка, сир і листкове тісто створені одне для одного! Ці легкі кондитерські кишеньки збираються в одну мить і дуже смачні. Начинка готується лише з шинки, сиру та 3-компонентного медово-гірчичного соусу. Подавайте їх як закуску або швидкий перекус.
Основні поради по роботі з листковим тістом
- Зберігайте листкове тісто в охолодженому стані. Дістаньте його з холодильника тільки тоді, коли всі інші інгредієнти будуть готові. У теплому вигляді воно буде липким і з ним важко працювати.
- Якщо в будь-який момент ваше листкове тісто стане занадто м’яким і липким, просто поставте його в холодильник на 5-10 хвилин. Також допомагає посипання тіста борошном під час його розкочування.
- Масляне листкове тісто більш липке, ніж звичайне листкове тісто, виготовлене з жиру або пальмового жиру (але воно набагато смачніше!).
- Якщо ви використовуєте заморожене листкове тісто, краще розморозити його в холодильнику на ніч, а не швидко розморожувати на столі – воно може поламатися.
Інгредієнти:
- 3 столові ложки діжонської гірчиці
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка лимонного соку
- 1 лист листкового тіста приблизно 285 г
- 6 скибочок шинки
- 1 1/2 склянки подрібненого улюбленого сиру 150 г
- листя чебрецю за бажанням
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Крок 1
Розігрійте духовку до 220°C
Крок 2
У невеликій мисці змішайте діжонську гірчицю, мед і лимонний сік. Приправити сіллю і перцем.
Крок 3
Листкове тісто злегка розкачайте в прямокутник, потім розріжте на 6 квадратів (якщо воно вже має прямокутну форму, залиште як є). Викладіть кожен квадрат на деко, застелене пергаментним папером.
Крок 4
Покладіть скибочку шинки на кожен квадрат, потім нанесіть на шинку приблизно 3-4 чайні ложки соусу, зверху посипте тертим сиром і посипте листочками чебрецю (за бажанням).
Крок 5
З’єднайте чотири краї кожного квадрата з листкового тіста до центру та ретельно затисніть їх разом посередині.
Крок 6
У маленькій мисці збийте яйце з 2 чайними ложками води. Змастіть випічку сумішшю.
Крок 7
Випікайте 15 хвилин, потім зменшіть температуру до 160°C і випікайте 10-15 хвилин або до золотистого кольору (наприкінці часу випікання стежте за випічкою, щоб вона не стала занадто темною).
Смачного!