Ці грушеві мафіни вологі, добре приправлені спеціями та наповнені великою кількістю шматочків груші. Це легкий і смачний осінній десерт. Вони мають дуже ніжну текстуру і хрустку горіхово-цукрову начинку.
У цьому рецепті використовуються звичайні інгредієнти, які ви знайдете в будь-якому продуктовому магазині (борошно, яйця, розпушувач, харчова сода, йогурт, цукор, масло, ванілін, груші, волоські горіхи, спеції). Є деякі уточнення:
Йогурт – основний інгредієнт вологих мафінів з ніжною крихтою. Це набагато краще, ніж молоко чи сметана. Для цього рецепту потрібен звичайний йогурт, а не грецький йогурт, який занадто густий для цього рецепту.
Спеції – корицю і кардамон. Кардамон необов’язковий, оскільки ми його не використовуємо часто, і він не завжди легкодоступний.
Груші – для цього рецепту краще використовувати тверді груші, але підійдуть і стиглі груші.
Цукор – суміш білого та коричневого цукру. Коричневий цукор додає карамельний смак, який добре поєднується та осінніми спеціями.
Інгредієнти:
- 115 г розтопленого масла
- 2 великих яйця
- 180 г йогурту
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 2 чайні ложки розпушувача
- 1/4 чайної ложки соди
- 1/4 чайної ложки солі
- 1/8 чайної ложки кардамону за бажанням
- 3/4 чайної ложки кориці
- 100 г цукрового піску
- 100 г світло-коричневого цукру
- 2 склянки борошна (250 г)
- 300 г груш
- 50 г подрібнених волоських горіхів
для начинки:
- 2 столові ложки коричневого цукру
- 1/2 чайної ложки кориці
- 40 г подрібнених волоських горіхів
Приготування:
- Розігрійте духовку до 190°C.
- Груші наріжте дрібними кубиками (шкірку знімати не обов’язково), відкладіть.
- Підготуйте форму для мафінів (стандартного розміру) і вистеліть її 12 паперовими підкладками. Збризніть вкладиші антипригарним спреєм для випікання (за бажанням).
- Додайте масло, яйця, йогурт, ваніль, розпушувач, харчову соду, сіль, кардамон, корицю та обидва види цукру у велику миску. Збийте, поки добре не з’єднається.
- Додайте борошно, перемішайте лопаткою, поки вона майже не з’єднається.
- Додайте груші та волоські горіхи, перемішайте лопаткою до тих пір, поки вони не будуть рівномірно розподілені і не буде видно прожилок борошна. Не перемішуйте тісто.
- Рівномірно розподіліть тісто між 12 формами для мафінів.
- Зробіть начинку: змішайте коричневий цукор з корицею та подрібненими волоськими горіхами. Посипте начинку на тісто для мафінів.
- Випікайте приблизно 25 хвилин або поки дерев’яна шпажка не вийде чистою.
- Поставте на решітку, щоб трохи охололо, і насолоджуйтесь!
Смачного!