Фрикасе з курки – це обсмажені до рум’яної скоринки частини курки та грибів у насиченому вершковому соусі. Подається з картопляним пюре, овочами і запашним хрустким хлібом. Це дуже смачно, легко і вишукано! Ідеально підійде як для звичайного обіду так і для романтичної вечері.
Інгредієнти:
- 4 курячі гомілки
- 4 курячих стегна
- Сіль
- Перець чорний мелений
- 4 столові ложки вершкового масла
- 300 г маленьких печериць
- 1 маленька жовта цибулина
- 3 зубчики часнику
- 2 чайні ложки свіжого листя чебрецю
- 2 лаврових листки
- ⅛ чайної ложки меленого мускатного горіха
- 3 столові ложки борошна універсального призначення
- ½ склянки сухого білого вина (наприклад, Совіньон Блан) або курячого бульйону
- 2 склянки курячого бульйону
- ½ склянки жирних вершків
- ¼ чашки свіжої петрушки, дрібно нарізаної
Приготування:
- Помийте і обсушіть курку паперовими рушниками та приправте 1 чайною ложкою солі та ½ чайної ложки перцю.
- Розтопіть 2 столові ложки вершкового масла у великій каструлі або каструлі на середньому сильному вогні. Коли масло розтане, додайте курячі стегна шкірою вниз, потім зменшіть вогонь до середнього. Готуйте 4-5 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Переверніть і продовжуйте готувати ще 1 хвилину. Перекладіть на тарілку. Далі додайте гомілки в каструлю шкіркою вниз і готуйте до золотисто-коричневого кольору по 2 хвилини з кожного боку. Перекладіть на ту ж тарілку.
- У ту саму каструлю додайте гриби та порізану цибулю та готуйте, часто помішуючи, поки гриби не стануть золотистими, а цибуля не розм’якшиться, приблизно 7 хвилин. Додайте подрібнений часник, чебрець, лавровий лист і мускатний горіх і готуйте до появи аромату 1 хвилину.
- Додайте до суміші решту 2 столові ложки вершкового масла. Коли масло розтане, додайте борошно і готуйте, помішуючи, 1 хвилину або до повного поглинання.
- Влийте вино, енергійно помішуючи, поки не зменшиться на чверть, приблизно 1 хвилину. Додайте курячий бульйон і решту 1 чайної ложки солі та ¼ чайної ложки перцю і доведіть до кипіння, а потім поверніть курку в каструлю шкірою догори разом із усіма зібраними соками. Збільште вогонь до середнього і доведіть рідину до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою та тушкуйте, поки курка не приготується, приблизно 35 хвилин. Перекладіть курку на тарілку.
- Приготуйте соус. Додайте вершки в каструлю і добре перемішайте, збільшіть вогонь до середнього. Доведіть до кипіння і варіть, поки соус трохи не загусне, 8-10 хвилин. Поверніть курку в соус. Зверху посипте петрушкою та подавайте.
Смачного!