Любителі кави та тірамісу повинні спробувати ці легкі капкейки Тірамісу! Просочені кавою мафіни, що тануть у роті, з вершковим кремом з маскарпоне, присипані какао! Це дуже смачно, і чудова альтернатива десерту Тірамісу.
Рецепт дуже простий, з простих продуктів, легкий в приготуванні і дуже смачний в результаті десерт. Краще використовувати тут каву типу еспресо для насиченого глибокого смаку. Свіжозварена, лише злегка солодка. Білий оцет + харчова сода : СЕКРЕТНІ інгредієнти, які роблять мафіни надзвичайно вологими та ніжними навіть через кілька днів. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
Інгредієнти:
Для мафінів
- 100 г вершкового масла кімнатної температури
- 120 г цукрового піску
- 1 яйце кімнатної температури
- 165 г борошна
- Дрібка солі
- 1/2 чайної ложки розпушувача
- 50 г кави еспресо кімнатної температури для тіста
- 100 г молока кімнатної температури
- 1/2 чайної ложки білого оцту
- 1/2 чайної ложки харчової соди
- 50 г міцної кави еспресо зі столовою ложкою цукру для просочення капкейків – використовуйте гарячим
Для крему
- 150 г маскарпоне з високим вмістом жиру, має бути холодним
- 35 г просіяної цукрової пудри
- 120 г жирних вершків 33%, мають бути холодними
- Какао-порошок несолодкий для присипання кексів
- Кавові зерна для прикраси
Приготування:
Для капкейків
- Розігрійте духовку до 175 °C .
- За допомогою електричного ручного міксера збийте вершкове масло кімнатної температури та цукор до білої та пишної маси, потім додайте яйце. Не збивайте.
- Змішайте каву та молоко кімнатної температури, це будуть ваші «мокрі інгредієнти».
- Просійте разом борошно, сіль і розпушувач, це будуть ваші «сухі інгредієнти».
- Почніть додавати сухі та вологі інгредієнти в масляну суміш для мафінів у наступні 4 кроки: вологі, сухі, вологі, сухі. Кожен раз, рухами знизу-вверх, перемішуйте силіконовою лопаткою. Завершіть сухими інгредієнтами.
- Змішайте оцет і харчову соду в невеликій мисці, для того щоб ваші мафіни вийшли пухкими і вологими. Одразу влийте суміш у тісто для капкейків.
- Розкладіть тісто у форми для кексів, заповнюючи їх на 3/4. За цим рецептом виходить 6 великих кексів.
- Випікайте 25 хвилин або доки вставлена шпажка не вийде чистою.
- Як тільки кекси спечуться, проколіть їх зубочисткою, потім полийте іншою порцією кави (вона повинна бути гарячою і злегка підсолодженою).
- Перемістіть кекси на решітку для охолодження та дайте їм повністю охолонути перед тим, як покрити кремом.
Для крему
- Для крему збийте маскарпоне, жирні вершки та цукрову пудру до однорідності та пишності, приблизно 1-2 хвилини, використовуючи електричний ручний міксер. Коли воно досягне потрібної консистенції, не збивайте, оскільки воно може стати рідким.
- Нанесіть крем на мафіни кімнатної температури, використовуючи кондитерський мішок і насадку для капкейків.
- Перед подачею посипте какао-порошком і прикрасьте кавовим зерном.
- Зберігати в холодильнику.
Смачного!