Кавові капкейки Тірамісу

Любителі кави та тірамісу повинні спробувати ці легкі капкейки Тірамісу! Просочені кавою мафіни, що тануть у роті, з вершковим кремом з маскарпоне, присипані какао! Це дуже смачно, і чудова альтернатива десерту Тірамісу.

Рецепт дуже простий, з простих продуктів, легкий в приготуванні і дуже смачний в результаті десерт. Краще використовувати тут каву типу еспресо для насиченого глибокого смаку. Свіжозварена, лише злегка солодка. Білий оцет + харчова сода : СЕКРЕТНІ інгредієнти, які роблять мафіни надзвичайно вологими та ніжними навіть через кілька днів. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.

Інгредієнти:

Для мафінів

  • 100 г вершкового масла кімнатної температури
  • 120 г цукрового піску
  • 1 яйце кімнатної температури
  • 165 г борошна
  • Дрібка солі
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 50 г кави еспресо кімнатної температури для тіста
  • 100 г молока кімнатної температури
  • 1/2 чайної ложки білого оцту
  • 1/2 чайної ложки харчової соди
  • 50 г міцної кави еспресо зі столовою ложкою цукру для просочення капкейків – використовуйте гарячим

Для крему

  • 150 г маскарпоне з високим вмістом жиру, має бути холодним
  • 35 г просіяної цукрової пудри
  • 120 г жирних вершків 33%, мають бути холодними
  • Какао-порошок несолодкий для присипання кексів
  • Кавові зерна для прикраси

Приготування:

Для капкейків

  • Розігрійте духовку до 175 °C .
  • За допомогою електричного ручного міксера збийте вершкове масло кімнатної температури та цукор до білої та пишної маси, потім додайте яйце. Не збивайте.
  • Змішайте каву та молоко кімнатної температури, це будуть ваші «мокрі інгредієнти».
  • Просійте разом борошно, сіль і розпушувач, це будуть ваші «сухі інгредієнти».
  • Почніть додавати сухі та вологі інгредієнти в масляну суміш для мафінів у наступні 4 кроки: вологі, сухі, вологі, сухі. Кожен раз, рухами знизу-вверх, перемішуйте силіконовою лопаткою. Завершіть сухими інгредієнтами.
  • Змішайте оцет і харчову соду в невеликій мисці, для того щоб ваші мафіни вийшли пухкими і вологими. Одразу влийте суміш у тісто для капкейків.
  • Розкладіть тісто у форми для кексів, заповнюючи їх на 3/4. За цим рецептом виходить 6 великих кексів.
  • Випікайте 25 хвилин або доки вставлена ​​шпажка не вийде чистою.
  • Як тільки кекси спечуться, проколіть їх зубочисткою, потім полийте іншою порцією кави (вона повинна бути гарячою і злегка підсолодженою).
  • Перемістіть кекси на решітку для охолодження та дайте їм повністю охолонути перед тим, як покрити кремом.

Для крему

  • Для крему збийте маскарпоне, жирні вершки та цукрову пудру до однорідності та пишності, приблизно 1-2 хвилини, використовуючи електричний ручний міксер. Коли воно досягне потрібної консистенції, не збивайте, оскільки воно може стати рідким.
  • Нанесіть крем на мафіни кімнатної температури, використовуючи кондитерський мішок і насадку для капкейків.
  • Перед подачею посипте какао-порошком і прикрасьте кавовим зерном.
  • Зберігати в холодильнику.

Смачного!

Прокрутка до верху