Млинцевий торт з вершковим кремом і шоколадним ганашем

Млинцевий торт – це вишуканий десерт, який являє собою шари з тоненьких млинців з ніжною начинкою з вершків і вершкового сиру і на останок все покрито шовковистим шоколадним ганашем. Не зважаючи на кількість млинців, це не так складно! Результат вартий ваших зусиль, це дуже смачно!

Інгредієнти:

Млинці

  • 2 склянки ( 473 мл ) незбираного молока
  • ½ склянки ( 118 мл ) води
  • 4 великі яйця
  • ¼ чашки ( 57 г ) вершкового масла, розтопленого, але не гарячого
  • 1 ½ чайні ложки ванільного екстракту
  • 2 склянки ( 250 г ) борошна універсального призначення
  • 2 столові ложки ( 25 г ) цукру
  • ½ чайні ложки солі
  • Рослинна олія для смаження млинців

Начинка

  • 1⅔ склянки ( 400 мл ) жирних вершків, охолоджені
  • ¾ склянки ( 90 г ) цукрової пудри розділити
  • 220 г розм’якшеного вершкового сиру
  • ½ чайні ложки ванільного екстракту
  • дрібка солі

Шоколадний ганаш

  • 85 г чорного шоколаду 
  • 85 мл жирних вершків
  • полуниця за бажанням для декору

Приготування:

Млинці

  • Всі інгредієнти для млинців (крім рослинної олії) перемішайте в блендері до однорідності. Обов’язково зніміть залишки зі стінок і ще раз перемішайте.
  • Перед приготуванням охолодіть в холодильнику 30 хвилин.
  • Коли будете готові до приготування, вийміть тісто з холодильника та трохи перемішайте.
  • Злегка змастіть сковороду діаметром 20 см рослинним маслом. Дуже добре нагрійте і смажте млинці. Дайте млинцям охолонути на решітці.

Начинка

  • Змішайте жирні вершки та приблизно половину цукрової пудри у великій мисці. Використовуйте електричний міксер, щоб збити до твердих, пухнастих піків.
  • В окремій мисці змішайте вершковий сир, решту цукрової пудри, ваніль і сіль і перемішайте до отримання однорідної кремоподібної маси.
  • Додайте збиті вершки до вершково-сирної суміші та обережно перемішайте лопаткою до однорідності. Відкладіть.

Збірка

  • Зауважте, що вам знадобиться лише 20 млинців, щоб зібрати млинцевий торт. Покладіть один млинець на блюдо для сервірування, а потім викладіть на нього велику ложку (приблизно 3 столові ложки) начинки. Використовуйте офсетний шпатель, щоб рівномірно розподілити по млинцю.
  • Зверху покладіть наступний млинець, потім повторюйте, доки не використаєте 20 млинців і всю начинку (якщо у вас залишилася начинка, сміливо використовуйте додаткові млинці та зробіть свій торт вищим!
  • Готовий торт покладіть в холодильник перед покриттям ганашем.

Ганаш

  • Помістіть шоколад у невелику жаростійку миску.
  • Рівномірно вилийте гарячі вершки на шоколад, накрийте фольгою і дайте постояти 5 хвилин.
  • Зніміть фольгу і перемішайте до однорідності.
  • Дайте ганашу охолонути, поки він трохи не загусне, потім дістаньте млинцевий торт із холодильника та рівномірно розподіліть ганаш зверху. Поверніть у холодильник і дайте шоколаду застигнути, перш ніж нарізати та подавати. За бажанням посипте зверху свіжою полуницею.

Смачного!

Прокрутка до верху