Пиріжки з листкового тіста з яблуками

Запечені до золотисто-коричневого кольору, ці чудові листкові яблучні пиріжки, ідеально хрусткі зовні та соковиті всередині, наповнені солодкими яблуками з корицею. Дуже прості в приготуванні, адже використовується готове листкове тісто. Навіть пекарі-початківці можуть з легкістю приготувати ці яблучні трикутники з листкового тіста.

Використовуйте яблука, які є хрусткими та твердими за текстурою, щоб вони тримали форму. Яблука Грені Сміт – найпопулярніший вид яблук для запікання. Вони тверді за текстурою, зберігають свою форму під час приготування та мають чудовий терпкий смак. Fuji, Gala та Honeycrisp – також хороший варіант. Ви можете експериментувати з начинками для цих пиріжків. Чудовими варіантами є груші, ягоди або навіть комбінація фруктів. Ви також можете використовувати будь-які спеції, які вам подобаються.

Інгредієнти:

  • 2 упаковки готового листкового тіста
  • 600 г очищених яблук, наприклад Грені Сміт
  • сік половини лимона
  • 50 г цукрового піску
  • 50 г коричневого цукру
  • 70 г вершкового масла
  • 20 г  кукурудзяного крохмалю
  • 1/2 чайної ложки кориці

Приготування:

Почніть з приготування яблучної начинки

  • Яблука очистіть і наріжте однаковими шматочками і збризніть їх свіжовичавленим лимонним соком, щоб не потемніли.
  • Додайте яблука, вершкове масло, цукор, кукурудзяний крохмаль і корицю в сковорідку і смажте суміш приблизно 8-10 хвилин на середньому вогні.
  • Перемішайте яблука, щоб вони не прилипли до сковороди, і смажте їх, доки вони не стануть трохи м’якими. Важливо не пересмажити яблука. Потім перед використанням дайте яблуками охолонути до кімнатної температури.

Збірка

  • Вистеліть 2 дека пергаментним папером і збийте одне яйце з невеликою кількістю молока.
  • Розкачайте один із розморожених (якщо використовуєте заморожене) листків листкового тіста на злегка присипаній борошном поверхні (або силіконовому килимку для випічки) у квадрат розміром 28 см.  Розріжте його на 4 рівних квадрата.
  • Якщо тісто починає занадто сильно нагріватися і його стане важко обробляти, потрібно покласти його в холодильник приблизно на 10 хвилин, щоб воно охололо.
  • Змастіть краї всіх яблучних квадратів з листкового тіста яєчним розчином за допомогою кондитерської пензлика.
  • Покладіть 1-2 столові ложки яблучної начинки в центр кожного квадрата. Роблячи це, потрібно уникати потрапляння начинки на краї тіста.
  • Сформуйте трикутник, склавши один кут тіста над начинкою до іншого. Тепер пальцем притисніть краї разом, щоб закріпити їх, а потім пройдуть краї виделкою.
  • Якщо випічка все ще приємна й холодна, за допомогою кондитерської пензлика нанесіть яєчну масу, а потім посипте пиріжки невеликою кількістю білого цукрового піску. Але якщо тісто недостатньо холодне, вам потрібно охолодити пиріжки на кілька хвилин у холодильнику, перш ніж наносити яєчну масу.
  • Помістіть зібрані яблучні трикутники з листкового тіста в холодильник для охолодження на 15 хвилин і попередньо розігрійте духовку до 190 C.
  • Випікайте яблучні пиріжки приблизно 30 хвилин або поки верх не стане золотисто-коричневим, а низ рівномірно пропечеться.
  • Дайте їм трохи охолонути на деко протягом 5 хвилин, а потім перемістіть їх на решітку для охолодження.
  • Подавайте їх свіжими. Залишки можна зберігати при кімнатній температурі 2-3 дні.

Смачного!

Прокрутка до верху