Запечені до золотисто-коричневого кольору, ці чудові листкові яблучні пиріжки, ідеально хрусткі зовні та соковиті всередині, наповнені солодкими яблуками з корицею. Дуже прості в приготуванні, адже використовується готове листкове тісто. Навіть пекарі-початківці можуть з легкістю приготувати ці яблучні трикутники з листкового тіста.
Використовуйте яблука, які є хрусткими та твердими за текстурою, щоб вони тримали форму. Яблука Грені Сміт – найпопулярніший вид яблук для запікання. Вони тверді за текстурою, зберігають свою форму під час приготування та мають чудовий терпкий смак. Fuji, Gala та Honeycrisp – також хороший варіант. Ви можете експериментувати з начинками для цих пиріжків. Чудовими варіантами є груші, ягоди або навіть комбінація фруктів. Ви також можете використовувати будь-які спеції, які вам подобаються.
Інгредієнти:
- 2 упаковки готового листкового тіста
- 600 г очищених яблук, наприклад Грені Сміт
- сік половини лимона
- 50 г цукрового піску
- 50 г коричневого цукру
- 70 г вершкового масла
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 1/2 чайної ложки кориці
Приготування:
Почніть з приготування яблучної начинки
- Яблука очистіть і наріжте однаковими шматочками і збризніть їх свіжовичавленим лимонним соком, щоб не потемніли.
- Додайте яблука, вершкове масло, цукор, кукурудзяний крохмаль і корицю в сковорідку і смажте суміш приблизно 8-10 хвилин на середньому вогні.
- Перемішайте яблука, щоб вони не прилипли до сковороди, і смажте їх, доки вони не стануть трохи м’якими. Важливо не пересмажити яблука. Потім перед використанням дайте яблуками охолонути до кімнатної температури.
Збірка
- Вистеліть 2 дека пергаментним папером і збийте одне яйце з невеликою кількістю молока.
- Розкачайте один із розморожених (якщо використовуєте заморожене) листків листкового тіста на злегка присипаній борошном поверхні (або силіконовому килимку для випічки) у квадрат розміром 28 см. Розріжте його на 4 рівних квадрата.
- Якщо тісто починає занадто сильно нагріватися і його стане важко обробляти, потрібно покласти його в холодильник приблизно на 10 хвилин, щоб воно охололо.
- Змастіть краї всіх яблучних квадратів з листкового тіста яєчним розчином за допомогою кондитерської пензлика.
- Покладіть 1-2 столові ложки яблучної начинки в центр кожного квадрата. Роблячи це, потрібно уникати потрапляння начинки на краї тіста.
- Сформуйте трикутник, склавши один кут тіста над начинкою до іншого. Тепер пальцем притисніть краї разом, щоб закріпити їх, а потім пройдуть краї виделкою.
- Якщо випічка все ще приємна й холодна, за допомогою кондитерської пензлика нанесіть яєчну масу, а потім посипте пиріжки невеликою кількістю білого цукрового піску. Але якщо тісто недостатньо холодне, вам потрібно охолодити пиріжки на кілька хвилин у холодильнику, перш ніж наносити яєчну масу.
- Помістіть зібрані яблучні трикутники з листкового тіста в холодильник для охолодження на 15 хвилин і попередньо розігрійте духовку до 190 C.
- Випікайте яблучні пиріжки приблизно 30 хвилин або поки верх не стане золотисто-коричневим, а низ рівномірно пропечеться.
- Дайте їм трохи охолонути на деко протягом 5 хвилин, а потім перемістіть їх на решітку для охолодження.
- Подавайте їх свіжими. Залишки можна зберігати при кімнатній температурі 2-3 дні.
Смачного!