Чи можна використовувати френч-прес для приготування чаю?

Кава у френч-пресах найвідоміша, але якщо ви п’єте листовий чай, вам пощастило: чай у френч-пресі – справжня насолода. 

Я протестував найкращі френч-преси на ринку. Ви були б здивовані різноманітністю альтернативних способів використання френч-преса — приготування соку, олійні настої, сангрія тощо. Як на мене, чай один з найкращих. Я поспілкувався з фахівцями з чаю та поціновувачами кави, щоб дізнатися все, що вам потрібно знати про чай із френч-пресу, зокрема, чи він кращий за чайний прес. 

Як приготувати чай з френч-пресу

Приготувати чай френч-прес так само просто, як приготувати каву. Все, що вам знадобиться – це якісний розсипний чай, хороший френч-прес і чайник зі змінною температурою.

Почніть із додавання гарячої води у френч-прес. Це розігріє його, забезпечуючи підтримку температури під час процесу пивоваріння. Це витягне максимальну кількість ароматів, більш рівномірно.

Після того, як ви вилили воду з френч-преса, відміряйте свій листовий чай. Кайла рекомендує використовувати одну чайну ложку на кожні вісім унцій води. Однак ви можете змінювати кількість залежно від типу чаю, який ви використовуєте, і способу заварювання чаю. 

Залийте чай водою, нагрітою до 90 градусів. Перевірте, чи підходить це для вашого чайного листя: для чорного чаю потрібно, щоб ваша вода кип’ятила, а для зеленого – щоб вона була набагато холоднішою. Для делікатного чаю, такого як білий або зелений, дотримуйтеся нижчих температур приблизно 80-85° і коротшого замочування 1-2 хвилини. Для чорного чаю використовуйте гарячу воду близько 98° і настоюйте до 3 хвилин. Найкращий спосіб контролювати, скільки ви нагріваєте воду, це чайник зі змінною температурою.

Дайте чаю настоятися протягом трьох-п’яти хвилин, знову ж таки, точний час залежатиме від ваших смаків, а також від типу чаю, який ви заварюєте. Коли чай настояться, натисніть на поршень і негайно подавайте чай.

Френч-прес проти чайних пресів і заварювачів

Чайний заварювач або чайний прес розроблено спеціально для приготування чаю, тому якщо ви шукаєте заварку, яку використовуватимете лише для чаю, вам краще вибрати спеціалізований продукт. Однак якщо вам потрібно щось більш універсальне, ви звернете увагу на френч-прес. 

Використання френч-пресу для приготування чаю має багато переваг. Кайла каже, що «хоча чайний прес може бути розроблений із спеціальними функціями для чаю, такими як більш тонкі фільтри, він, по суті, виконує ту саму роботу, що й френч-прес». Якщо вам потрібно мінімізувати безлад, поєднайте обидва, інвестувавши у френч-прес».

Френч-прес може дуже добре витягти смак із чаю, якщо ви не проти додати трохи осаду. Крім того, ці кавоварки неймовірно універсальні. В іншій статті я розглянув усі альтернативні способи використання френч-пресу, від настоювання олії до віджиму соку. Це означає, що у вас може бути чайник, який працюватиме на стільки місця, який він займає.

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

Що таке френч-прес-чай?

Френч-прес-чай – це саме те, що він звучить. Ви можете використовувати свіже листя, а також листя чаю у френч-пресі та настоювати їх для приготування чаю.

Чи кращий чайний прес за френч-прес?

Якщо ви п’єте виключно чай, краще чайний прес, ніж френч-прес. Фільтр тонший, тому ви отримаєте більш гладкі результати з меншою кількістю осаду на дні чашки. Однак френч-прес краще підходить для приготування кави, настоювання олії та багато іншого. Це хороший, універсальний варіант.

Прокрутити вгору