Салат з грушею, сиром рокфор та карамелізованим горіхом пекан

Салат з грушею та сиром рокфор – це неперевершене поєднання смаків! Він має гострий смак від блакитного сиру, фруктовий від груші і хрусткий від карамелізованих горіхів. Об’єднує все це разом – гірчичний соус. Легкий, простий в приготуванні і дуже смачний. Це однозначно 10 з 10.

Інгредієнти:

Для карамелізованих горіхів:

  • ½ склянки горіхів пекан
  • ¼ склянки  цукру

Для гірчичного соусу:

  • ⅓ склянки оливкової олії
  • 3 столові ложки червоного винного оцту
  • 1 ½ чайної ложки цукру
  • 1 ½ чайної ложки гірчиці
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • ½ ложки солі
  • свіжомелений чорний перець за смаком

Для салату:

  • 1 головка зеленого листового салату, порізана на шматочки
  • 3 середні груші – очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати
  • 140 г сиру Рокфор, подрібненого
  • 1 авокадо — очищений, без кісточок і нарізаний
  • ½ склянки тонко нарізаної зеленої цибулі

Приготування:

Крок 1

Підготуйте усі інгредієнти.

Крок 2

Приготуйте горіхи пекан: змішайте горіхи пекан і цукор у сковороді. На середньому вогні готуйте, обережно помішуючи, доки цукор не розтане, а пекан не закарамелізується, 5-7 хвилин. Готові горіхи покладіть на тарілку з пергаментом для охолодження.

Крок 3

Поки горіхи охолоджуються, приготуйте заправку: збийте в мисці олію, оцет, цукор, гірчицю, часник, сіль і перець.

Крок 4

Приготуйте салат: викладіть листя салату, груші, сир Рокфор, авокадо та зелену цибулю у велику миску для подачі. Зверху полийте заправкою. Охолоджені горіхи пекан поламайте на шматочки і посипте салат.

Смачного!

Прокрутка до верху