Салат з грушею та сиром рокфор – це неперевершене поєднання смаків! Він має гострий смак від блакитного сиру, фруктовий від груші і хрусткий від карамелізованих горіхів. Об’єднує все це разом – гірчичний соус. Легкий, простий в приготуванні і дуже смачний. Це однозначно 10 з 10.

Інгредієнти:
Для карамелізованих горіхів:
- ½ склянки горіхів пекан
- ¼ склянки цукру
Для гірчичного соусу:
- ⅓ склянки оливкової олії
- 3 столові ложки червоного винного оцту
- 1 ½ чайної ложки цукру
- 1 ½ чайної ложки гірчиці
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- ½ ложки солі
- свіжомелений чорний перець за смаком
Для салату:
- 1 головка зеленого листового салату, порізана на шматочки
- 3 середні груші – очистити від шкірки, видалити серцевину і нарізати
- 140 г сиру Рокфор, подрібненого
- 1 авокадо — очищений, без кісточок і нарізаний
- ½ склянки тонко нарізаної зеленої цибулі
Приготування:
Крок 1
Підготуйте усі інгредієнти.
Крок 2
Приготуйте горіхи пекан: змішайте горіхи пекан і цукор у сковороді. На середньому вогні готуйте, обережно помішуючи, доки цукор не розтане, а пекан не закарамелізується, 5-7 хвилин. Готові горіхи покладіть на тарілку з пергаментом для охолодження.
Крок 3
Поки горіхи охолоджуються, приготуйте заправку: збийте в мисці олію, оцет, цукор, гірчицю, часник, сіль і перець.
Крок 4
Приготуйте салат: викладіть листя салату, груші, сир Рокфор, авокадо та зелену цибулю у велику миску для подачі. Зверху полийте заправкою. Охолоджені горіхи пекан поламайте на шматочки і посипте салат.

Смачного!