Курка по-тосканськи – це вишукана, смачна і проста в приготуванні страва. Приготована в білому вині, приправлена розмарином, часником і цибулею, вона неодмінно порадує вас і ваших близьких і стане окрасою столу.
Якщо у вас не має бажання витрачати багато часу на приготування, а хочеться порадувати близьких, то курка по-тосканськи, саме те що вам треба.
Інгредієнти:
- 2 кг курка
- 2 цибулини нарізати четвертинками
- 8 зубчиків часнику
- 1 склянка білого вина
- 1 склянка курячого бульйону
- свіжий розмарин
для маринаду (щоб натерти курку)
- 2 гілочки свіжого розмарину
- 2 зубчики часнику
- цедра і сік 1 лимона, залиште лимон
- сіль і перець за смаком
- 4-5 столових ложок оливкової олії
Приготування:
- Попередньо розігрійте духовку до 200ºС.
- Щоб зробити натирання, дрібно наріжте розмарин і часник, потім змішайте з цедрою і соком лимона, сіллю, перцем і оливковою олією.
- Натріть маринадом курку, обережно послаблюючи шкіру та проштовхуючи трохи під шкіру.
- Помістіть відкладений лимон у порожнину курки, а потім покладіть курку в готову форму для духовки.
- Додайте цибулю, зубчики часнику та додатковий розмарин, потім влийте вино та курячий бульйон.
- Поставте курку в духовку і відразу зменшіть температуру до 160°C.
- Дайте смажитися протягом 45 хвилин до повної готовності, а потім підвищте температуру до 220°, щоб шкірка стала хрусткою.
- Коли курка стане золотисто-коричневою і приготується, вийміть її з духовки та дайте відпочити 10-15 хвилин, перш ніж нарізати та подавати.
Можна подавати: з хрустким хлібом, легким овочевим салатом, салатом з маринованими овочами, картопляним пюре, смаженою або запеченою картоплею, рисом.
Смачного!